Followers

Monday, December 26, 2011

nk sebut nikah pn terketor2, ni kan pulak nak nikah btl2 nikah...!


aku pernah cakap kat kawan aku yg aku rasa cam bulan 12 thun ni aku akn kawen.....haha.thanks to kaka rasi kerana ingtkan kembali..!

kisah lama.masa sedang berpacaran.tp lg 5 hari dh tahun baru..smua tu mmg tak kan jd kenyataan la.lucu pn ada sedih pn ada...gelak mmg gelak..tp dalam hati Allah
je tahu apa yg aku rasa...tp aku tahu Allah bg yg terbaik utk aku.aku percaya...tu semua kuasa Dia.

skrg ni ramai kawan2 yg kawen....tahniah semua..!

normal la kan, org lain kawen kita pn terasa nk kawen.tertanya2 pada diri sendri bila la pulak turn kita...smua tu normal..nak2 pulak skrg ni kawan2 yg kawen tahun2 lepas dh mengandung, dh beranakkkk...happy for them!

aku boleh bersabar lagi..hahaha...tak desperate k.kang xpsal2 aku tukar blog ni jd blog mencari suami..kekekeke..tak nak den!duit seposen pn takdak.ada hati nk kawen....tp dalam hati ada taman derr...:P

tadi one of my frenz tanya " antara kita 3 org sape kawen dulu"

rasi : saya rasa sy org last kawen
su: saya rasa sy org last kawen
aku: saya rasa sy org last kawen

so kesimpulannya semua tak kawen la kot.smua tggu nk lasttt je...ha3.tp serius aku akan betul2 terkejut kalau rasi yg kawen dulu....>!!!!!

gambar takde kaitan dgn isu....budak2 serumah...2nd round punye..1st-dah convo...:)

Wednesday, December 14, 2011

buah berduri.

Ini di panggil mentangkedaroh sebab selang sehari aku pegi balik kat kedai pakcik jual buah durian ni..ha3.utk kali ke 2 dalam minggu ni membedal durian seolah2 esok dh xda durian utk aku...sob3.kejammmmmnye BP ni..berminggu aku cari, rupanya minggu ni br ada..


gambar perlu lah tidak menarik supaya xmganggu puasa ganti kaum hawa..kekekeke


singgah second kedai semata2 tgk ada durian 101 ( aku xingt no dia, aku belasah je la 101) ..hak2.kerna durian ni jugak ktorg smbhyang asar awal waktu..alhamdulillah.xsia2 nama ko durian 101...:)

jari gajah perlu di tunjuk...bukti kegemukan semakin berleluasa wpn sluar makin longgar..


ok.aku dah puas makan durian..puas hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....Alhamdulillah..:)

Tuesday, December 6, 2011

selamat tggal anak katak...


2 3 hari ni macam2 cerita macam2 kerenah manusia.tu lah dinamakan kehidupan.nk tergelak pn ada.takut pn ada..tp tu lahhh..xbleh nk kata apa...kita yg coretkan kehidupan.kita yg tentukan..

anak katak aku dh hantar kat s.alam.merempit la jgak dari bp ni ke s.alam..nk menjerit bila tetiba si kata hijau tu kepanasan.haish.2 kali berhenti.mula2 stop sbb ada bau hangit.rupa2nya datang dari lori...fuhh.lega teramat.tp 2nd tu sbb temperature cam dh nk giler ...bergegor aku kat dalam kete tu dgn kawan...mata masing2 dok tenung meter...hahaha..lawak.lawak.tp serius tak bleh gelak!!..yg xtahan 2 masing2 dok sruh bdoa.tp dok kata awk la doa..doa awk Allah makbul..ha3.bleh ek camtu..tp last2 pakat doa gak.mintak hujan la...tp mintak hujan trun ckit2 je.sbb aku tak xpert drive dlm hujan dgn anak katak...duhh. tp aku pelik gak la..dh area seremban ke s.alam temp bleh lak maintain je...tp maintain tggi...syarat dia 1 je...jgn ko gedik nk melintas keta depan...follow la ko waima basikal pn yg ada kt depan..nazak..nazak...80km/hrs atas hgway ok..kebas kaki hny tuhan je yg tahu..tp last2 sampai gak kat sek teknik s.alam..maka skrg ni kayuh basikal la aku nk ke lab..hehehehe...*nampok benor menipu*..

hari tu g melaka.kawan kawen..g 9 org..ha2.ha2.tobat aku tak nak pegi dah kalau ramai2...1 kreta ckp la...susah nk control..susah..jenuh...


semua test aku dah siap...siapppp!!..so skrg tgh writing...:) alhamdulillah..tggal 2 bulan lg.ntah sempat ntah tidak....aim aku hjg bulan ni siap smua chapter.skrg ni aku dok menggila dgn chpter 3.chptr 1 dh siap..eh.eh..2 thn dh aku blaja.pejam celik pejam celik...:) thn depan tak tahu lg mana arah tuju...hajatnya bekerja la...n tgk la kot2 ada offer nk sruh aku sambung phd hihihi...*cam xlayak je*..

ok.nk g kejut sahur!!..slamat berpuasa 10 muharram ...

hari ni 10 muharram.sy jmpa dia..:)