Followers

Saturday, July 27, 2013

Bengkel Kawasan Parit Raja

aku ada kt parit raja sekarang. aku heran org sini, bila aku tny mana tempat paling ok utk baiki kreta, xda pn yg dorang bleh suggest terbaik.

maka aku terpaksa la jejak kaki dar satu kedai ke satu kedai yg laen. bermula kedai tayar tepi masjid dekat dgn jln masuk kolej kediaman perwira. awal2 dl sini mmg best. masa ni yg jg kedai smua dak2 chinese. yg baiki tu smua chinese.mmg sgt bagus. satu2 dorang explain pd kita. sampai lah satu masa aku pegi sana..kali ni smua pkerja dh btukar jd dak2 melayu. aik.  aku just pegi je servis sini..dan utk hari tu je 3x aku kne ulang pegi sana sbb kereta mmg jd xbest naek. dok nk belok kanan je. then aku suruh buat balancing. dorang kt xpayah. dia baiki2 sikit...then ok. aku blik klntan, abg tgk tyar masuke kedalam sikit. n tayar aku dh jd botak tepi je. haish. terpaksa pegi kedai kreta lg kt klntan lah.

then pegi ke kedai kreta dekat taman manis. kedai tayar. besar kedai tu.ok la servis dia. tp blik dr servis tu minyak itam kluar lak.mcm xketat je dia tutup. then pegi ketatkan.. tp kluar jugak. aku pegi sana ckp lepas servis sini tangki minyak itam ak jd cm ni  cina botak tu layan mcm xnak layan. mnyampah.

so far aku lg suka pegi fanta. uncle tu mmg betul2 check laaa. klu kene tukar dia bgtau awl2. tp masa kes minyaj hitam ni dia kt kene tukar 1 box dlm rm 330. mahal sgt.

then aku pegi Aliran Kaam. ni owner dia melayu. saat aku taip ni aku tgh tggu dorang call ckp kreta dh siap. ceritanya cmni. rabu ptg aku pegi sana tny psl tngki minyak itam ni la. dia ckp dlm sehari/dua dh bleh siap. aku awl2 lg ckp, isnin pagi aku nk blik kg. ahad dorang cuti. so sabtu ptg patut dh dpt.tu janji melayu.khmis pagi pegi hntar..ptg aku call tny dh siap ke blum. dia ckp blum. bila siap? xtau. ok... jumaat aku lalu aku tgk kreta dh terbuka bumper depn. mgkn sedang dibaiki. ptg pn mcm tu. so pg sabtu- pagi td aku call tny..dia ckp xsiap lg. tempat bocor byk sgt. xtau siap bila. br hntr kotak tu pegi welding.n janji isnin br call ckp pasal harga brape.okkkk. melayu ni dh tukar janji. then aku call lg skali aku nk mintak bossss dia pny phone no. takkk bagi. sbb bos xmau d ganggu.ok. ok. ok. then makanik dia call aku... kotak tu dh smpai.jap lg nk psang. petang nanti cntct bgtau skali dgn harga.pulakkkk!. td ckp br hntar. eeee ko ckp je la ko br nk wat keje. senang. yes. kreta byk tempat ko. aku admit.tp masa aku tny awl2 tu knp xckp ko xleh siapkan cepat????? then ak hntr tempat laen aje. aku nk blik isnin pagi plg lewat. sepatutnya ahad pagi aku balik. skrg smua brg dh sedia nk wat blik. kreta je takde....kwn2 ckp aliran kaam bagus. aku xnmpak bagus celah mana. for me servis mmg out.aku tggu tgk cmne kreta. baiki mcm baiki atau baiki mcm xbaiki..tu 1st time n last aku pegi.. no wonder org nk pegi kedai cina. sbb kedai melayu mcm ni lah.mcm ni... jnji lebih.buat tak.

sama macam kedai makan dpn umah ni. org dtg mkn penuh satu kedai. bila sdri pegi makan...ayyo. rasa nk bg notis 24jam ttup kedai..

ps: tlg meniaga mcm org nk meniaga. anda jual kepakaran n perkhidmatan. kami bayar. so jgn smpai kami rasa xberbaloi.

* entah brape ratus kene bayar ni....hmmm

Monday, July 15, 2013

life...

klu berdua hny utk disakiti aku prefer dok sorang. serik giler. serik. aku xbnci lelaki. tp aku tawar hati.nekad. buang smua rasa. cinta aku bukan utk sesape. aku xperlu hdup semata2 kerana cinta..

-forever alone-