Followers

Sunday, October 31, 2010

ber-facebooking


pantun gunung daik y banyak cabang..:)


KLIK GAMBAR ATAS UTK PEMBESARAN SAIZ AKU..

kelate mene weh

alhamdulillah...

aku tumpang gembira coz sep2 kelate mene.so, esok cuti..tahniah la mugo puok2 demo maen besungguh2..

berbaloi cik abe ambo g tgk ore maen bola..td call, serok tekok dh.hakhak.
aku teka kelate 1, n9 2..hihi.saloh negeri lah.mata tu betul doh..=))


TAHNIAH....peluk cium dari anakanda d johor.eh. eh. eh..

Thursday, October 28, 2010

patah xtumbuh hilang xberganti, xdak sape tahu luka d hati

semalam kne marah kt co - sv...hari ni lak dpt brita y xmenggembirakan..esok camne plak ntah..
hidup2...


ok.

ak pegi interbiu ari tu utk PLV. result dah tau..GAGAL...gagal ok bukan gagak..
wpn dah bajek xkan dpt, tp aku percaya y kalu kita mintak sungguh2 dgn Allah, kt akan dapat.sebulan aku wat solat hajat.sebulan incik selipar jepun ijau wat solat hajat.aku punye xckp la sebulan...(paham2 lah eh).dalam sebulan tu ( ms tggu keputusan) aku kdg2 was2.kdg2 rasa nk n xnk.campur- aduk...MAKA, doa aku bertukar daripada " tlg la ya Allah, bg lah aku keje tu" kpd " kalau betul rezeki aku, permudahkan urusan aku, berikan aku kerja tu"..ok..moral of da story, xpayah maen kalau2.mintak trus je....huhu.aku redha dalam sedih..huk2.tp aku rasa mungkin aku xbersungguh2.xkusyuk..n y penting ni bukan turn aku..Allah ada, ain..dun wori lah.rezeki ada d mana2..insyAllah...---> ini semua alasan utk gumbirakan hati.owh.esok jom pegi makan ns beriani kawan2.sy tgh sedih.meh makan..


knp aku gagal dlm interbiu tu...
  1. aku ckp awal2..kalu ko xmenipu jgn harap nk berjaya.masa lepas itvw tu mek aku dah ngamuk awl2 sbb aku xtipu2 ckit...dia kata cnfrm xdpt..huhu..sy based pd islam.mane leh maen tipu2.dulu kt sekolah sy di ajar y menipu tu perkara buruk y xbleh d ikut.salah saya? ke terlebih islamic??ahaaaiii~jelas sgt ke ak ni lurus bendul..kui2.~
  2. so, point no 2, masin mulut mek aku lah ea..:)
  3. org laen pakai kemas2 dgn kot segala bagai.aku pakai baju manutup aurat (kata islamic) sambil bawak tisu kat tgn gosok2 kat idung..see..??aku demam ok.nak jugak salahkan demam.sbb tu prestasi aku merudum..ahhaaaiii~.bongok je bunyi nye..
  4. aku rase ak dah hangin ni...point ke 4 ni aku plg cnfrm kuasa 24 ni.sbnarnye ada y pakai kabel..aku xdak kabel.sbb aku org miskin...aku bukan ank datuk2, tan sri2, prof2, pm2 segala bagai tu..ok..
  5. aku xterer bab2 interbiu..(jgn sesape nk promote buku interbiu kat aku.napar sedah keng..)

so, biar lah..rezeki aku dok UEL kot..hahahahahaha..(aku br je berniat nk lari dari projek master aku ni.).....last, jgn la dato' n en A baca blog aku....kalau baca pn xpe.aku tertekan ok.tertekan..aku keje toreh getah je lah pasni..master in civil eng tp keje toreh getah.peduli ape aku...!


aku tertekan .tekaaaaaaaaaaaaaaaaaaanter....tekannnnnnnter.....

*maaf.merapu2*penin..tido..:(

down down down

stresssss.....

tension..................


kenapa jadi camni???????

Tuesday, October 26, 2010

projek2

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang

Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman


[Ana Raffali]
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya

ulang chorus

[Altimet]
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

ulang chorus 2 kali


lagu ini sgt best...ari tu kemain lagi aku kata xnak download lagu ni..:)


ok.k..nk gtau pasal projek....

  1. alat dah sampai minggu lepas.yakni displacement transducer, pore pressure, n earth pressure cells
  2. skrg tiap2 hari duduk atas lantai.sambil tgn dok raba2 bawah box, bersama sebatang spanar..; aku rasa aku mekanik xterlatih y tak tau tukar tayar kreta..
  3. re-design kedudukan alat dlm box sudah disetelkan...pening2 seploh sen.
  4. hari ni tetiba nk kne tebuk- tebuk dekat papan lapis y aku gunakan..so, tis khamis br bleh tebuk2.esok proses memasang kaki n holder utk earth pressure cells n alat2 berkaitan.ahaaai.
  5. skrg tgh pikir camne nk pasang disp. transd. kat atas peat soil. dan camne nk letak papan tu dgn adenye si pore pressure lakkkkkk..fenim2.
  6. itu je...sepanjang 2 weeks ni keje aku.sambil2 merujuk2 buku2 di library dan jugak sambil mencari2 data peat seluruh malaysia dan juga journal projek aku....owh..semua masih dlm progress.camne den nk balik rayo????keje belambak2....


pikir2....!!esok nk wat pe..huk2.

HEPI BDAY TO MY KAKLONG...semoga sehat sokmo n panjang umur n dimurahkan rezeki n semakin kurus dan slim selepas ni..hehehe..:)




Sunday, October 24, 2010

baca laaaaa...dari sumber laen ye.:)

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya

hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap

menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu

merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain

lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang

berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon

untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu

sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat

bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa

pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau

tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia

ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon

untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan

mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi

baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.

Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran

yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh

di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau

mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika

kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.

bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar

mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS

dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas

dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari

kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak

pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin

mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,

kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Saturday, October 16, 2010

gedik2 tepi sudah buang..cikwan..~hope awk buleh klik2 dgn senang dan tenang..~n to sky, sorry..page sy berat kan.dulu awk dah gtau.tp sy xtukar..huhu.t ada masa sy tukar page simple2 je.sesuai ngan usia dewasa ku..hehehe.:)

luah- meluah

selama ni ape y mek n ayh mintak aku wat, aku tunaikan..(ank y baek kan..hehe)

balik raya puasa ari tu..mek mintak aku pakai baju labuh. xpayah pakai sluar jeans.pakai seluar laen, xpn pakai skirt.katanya suka sgt org pompuan pakai camtu coz nampak sopan..aku sengih je.aku kata, xbrani nk pakai camtu.nanti org tny soklan pelik2 pasal agama, dah la xbrape mahir ilmu agama ni...hehe.(jawapan y muncul time tu).mek jawab, parok la gitu, niat nk ttp aurat je la..ngeee~


aku sebenarnye buleh je pakai camtu...buleh sgt la kalu setakat nk pakai baju labuh.tp sluar jeans, cm xbleh lagi la nk stop pakai.nk panjat masuk dalam box aku tu xkan nk pakai skirt??huhu.nk kne prepare diri dulu sblm pakai camtu.insyAllah..keinginan dah ade.cuma blum betul2 bersedia..sabar ye my mum..( cam mek aku baca je blog ni.hak2)...anakanda sedang membetulkan diri.( y ni pn nk bgtauuuu kaaa???)


nasib baek xsuruh pakai tudung labuh...huuu.mungkin beliau masih berpuas hati dgn pemakaian tudung sy sekarang...hehe.cuma raya ari tu je.tudung saya dkritik hebat..!!
maka di kesempatan ini..incik slipar jepun, hadiah bday saya bulan 9 ari tu mana?kang i wat tak tau u punye bday br tauuu..(seperti nada paksa memaksa serta ugut mengugut di sini ye...:P)



** dulu, aku penah berazam kalu aku kurus aku nk pakai tudung labuh.pastu aku kansel kan azam tu.pastu dan2 dpt permintaan gini..**