Followers

Saturday, July 31, 2010

peat aku benci ko!

ak sgt2 malas nk update blog sekarang.malam2 pn dh jarang2 on9.pkul 11.30 dah tidooooo...bagus kan.tp 2 hari ni aku dh back to da normal...

minggu lepas ..

ke Mardi Pontian..
thanx to pengurus stesen (if xsilap jawatan die), en norman..en hamid dan semua y dah tlg ari tu..termasuk kak salina n en rahim from uthm..
alhamdulillah, sampel dah amik.but i dun think it enough.e/though dh kecikkan box tu ke saiz 200x100x70. hhohoho.so, nantikan ketibaan kami kembali ye...hehe.



serius, sgt2 leceh main ngan peat soil ni.aku rase nk hempuk2 je tanah tu.hehe.kebetulan masa g amik tu dh beberape hari hujan xhenti2. so paham2 laa kan.si peat soil ni dh sememangnya byk air...tanah lembut kan.die sedara dekat2 dgn clay soil. same je dorang punye perangai.lembik semacam.hak2.xsampai 0.5m, air dah melimpah..pergggghh.br je buang top soil, air dh kuar..mane tahan.last2 amik gak tanah tu n separate to 2 parts; y xberape byk air n y melampau2 ade air...huhu.now, aku rase cam ade idea laen.lepas discuss nga mr felix la.aku rase better amik bahagian y atas, y xbrape byk air kan..then i will assume seme tu homogeneous.ngeh2.aku design, so suke ati aku la nk wat cmne pn.hahahaaaa...~

tp y memeningkan kepala aku, cmne aku nk kaitkan y kat lab dgn y dlm software..huuuu.marbeles,dan2 kalu tmbah lak ko kne kaitkan dgn field....yeaahh.scale effect~anyone y tau bleh x ajar aku???bg ideaaaaaa pleaazz..tambah2 bermain dgn plaxis 3D. tidak la sgt2 xpert.plaxis 2D pn aku sedang belajar lagi..huhu.sy xlayak nk ajar mane2 psm student lagi..tlg la percaya..:)...


jom main air~

Monday, July 19, 2010

~jln2~

3 Julai 2010

hepi bday my lovely bro~Al-Fatihah~

- ari tu aku g jalan2 Melaka dgn housemate.best x kalu aku buat name jln2 umah tu jadi jln2 sarjana??nk kne tunjuk kad matrik ke??...hua2..kt kan dasar senior!!ok gedik. mentang2 satu umah dak master.serius xbangga.'hoho sila abaikan y xberkenaan'

kenal x ape kat atas ni???benda alah ni lah y diletakkan dalam tomyam~serius tgk pn dah rasa nk muntahhhhhh..!adeh..letak y kecik xbleh ke....dah ropa sotong gergasi je..huhu



lauk pauk y di order~
saya xmakan ikan , tp sy try...
: boleh la ckit2:


berjaya di makan dgn pelahapnya~hak2!



ini kat melaka ye kwn2
perkampungan ikan bakar terapung
dah g sekali, xrase nk g lagi...sorry~
not my taste























~






Sunday, July 11, 2010

jawab SoklAn bebaiK

1.ape name blog dan kenape letak name tu?
+mANgkuKTingkATBerkATa-kATa+
# aku suka nama ni.xda sebab y specifik, pasifik mahupun antartik#



2.apa url blog anda dan dr mane dtgnye namanye?
http://mangkuktingkatberkata2.blogspot.com/
#merefer kepada nama blog..xkan aku nk letak nama aku kat situ..tamaooooo2!#



3.apa method penulisan anda?
#method??if ade cikgu BM y TERbace blog ni, tlg la gtau..aku tatau..?#


4. pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?
# pernah je.SEKARANG ni aku rase cam nk hapuskan blog ni.sgt2 malas nk update.sgt2 malas nk gtau kt org perkembangan sndiri.aku dalam dilema sebenarnya.:)#


5.pernah ahli keluarga baca blog anda?

#pernah.dulu...abg aku google name die...kluar blog aku.ank sedara aku google name die, siap kuar gmbr die y aku letak dalam blog ni..dan2 je cerita pasal blog aku femes kat umah.tp aku delete semua tu dgn harapan xdijejaki.tp sampai sekarang aku dijejak...huhu#



6.apakah perasaan anda bila ade org kate blog anda buruk sedangkan ade yang kate cantik?
#peduli ape aku.kalu ko rase blog ko lagi cantek, meh tunjukk kat aku..kalu xcantek siap!!.haha..citarasa masing2.depend pada diri masing2.so xyah la susah2 pikir blog aku ni cantik ke x..as long as blog ko cantek, ko diam2 sudahhhh#


7.bile blog anda di beranakkan?

#jap2.ko rase blog bleh branak or di beranakkan ke x???pikirkan dan selamat beramal....hahaha#


8.siapa org pertama yang tahu anda ade blog?
#aku rase cam aku je org pertama y tau aku ada blog.org laen aku xpasti.y aku betul2 pasti ...aku laa y tau dulu..=P#


9.apa perasaan anda bila org mengatakan tentang blog anda di campus?
#hmmm..aku gelak kuat2.cam suatu ketika dulu..ceh2.mase print poster psm.terkena gak la aku dekat ustaz din.dan2 warning " jgn dok wat masuk blm mangkuktingkat plak...".lebih kureng cam tu lah.aku xbrape nk ingt..tp aku kene gelak n ak of koz la tumpang gelak sekaki..huhu#


10. sila senaraikan 5-10 orang yang nk di tag

#sape2 y rasa nk menjawab silakan...#