Followers

Tuesday, April 27, 2010

sederhana -bahagia

HIDUP BIARLAH SEDERHANA ASALKAN BAHAGIA




kikikiki...:)

# y sederhana lg baek asalkan xberhutang #



Monday, April 26, 2010

dah jumpa!!

aku dah jumpa org y aku nak cari....ingt x dulu aku da gtau nk cari org.(macam la ade org baca blog ni..hehehe..)


aku dah jumpa...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tadi je br jmpe.trus nk share cni..hehehe..
camne aku cari???kisah nye camni..da dak mtrik aku dulu satu sekolah ngan dia.so aku search la dalam list kwn aku tu..ada la dalam 390++ memberzzzz!!LETIH!.huhu..aku ingtkan dh xjmpe.camne ntah aku bleh klik satu member ni.pastu siap cek smua gmbr die.padahal utk y laen aku xcek semua pn.just kenalpasti muka...dan...aku jmpa gambar dia dan kengkawan...heee...yeehhaaaa~agak gumbira la~

nk tau tak....DIA TELAH MEMBESAR DENGAN SIHAT DAN KUAT!!hahaha..xsia2 aku belajar lupakan dia.opsss!!!aku doakan dia bertmbah besar dan sehattttt...amin..:)


tapi aku jmpe gmbar je la..:(
dah la gmbar masa mei 2009..:(


#entri ni terhasil akibat xbleh tido, aku tgh sakit perut#


Saturday, April 24, 2010

maafkan aku

aku minta maaf...bukan niat aku nak batalkan percutian y dari bulan march lagi kt rancang..tp aku ada alasan y munasabah.aku mintak maaf kt housemate aku..huhu.

# aku xbleh pegi sbb
  1. ada org luar y pergi.aku bukan ape.aku xnak pisang berbuah 2 kali.dulu masa g kl penah gak hal ni berlaku.menyebabkan aku n mereka xbercakap sampai sekarang.salah satu sbb member tu bawa sedara die..aku betul2 serik dah dgn cerita ari tu.aku kalu buleh xmo ingt dh.2 3 hari lepas aku mimpi pasal salah sorang dari mereka tu.aku senyum kat dia, tp dia xsenyum..hmm.xpe la..MMG AKU TELAH DISALAHKAN 100%.aku dikatakan batu api...xpe la..korang ber2 kan sebaik2 manusia..aku redha..aku pn dh xnak ade pe2 kaitan dgn mereka..jauhkan aku ya Allah dari bala itu..opss!!!aku btul2 mintak maaf housemate ku .aku xnak gaduh dgn housemate skrg.susah nk dpt mereka y sekepala kenakan org ni...:(
  2. aku dh janji jmpe kuarga aku akhir bulan 5 ni..mgkin ke pulau pangkor.langkawi xjd sbb h1n1..huhu..aku nk kne guna duit kat sini..BANYAK y nk guna..
  3. kat Genting ada wabak h1n1 x???-alasan tambahan-

ckp kot 3 sebab ni...

maafkan aku....

aku bersalah dalam hal ni..bersalah pada lisa surihawan, zareda aka ferra, rc phi..janji xditepati...huhuu


p/s: jom layan digby's donuts

Friday, April 23, 2010

lady gagap

tak tahu nk update pasal ape...huhuhu..

wa tarak idea!!!!!!


esok xtau lg nk wat pe..malas giler nk masuk lab.hari2 dok umah.kalu rajin, bukak journal.idea dh ade.tp cam blur2 lak nk taip thesis..due date dh dekat.kne siap b4 mei 2010!!


td faris called aku...
tetiba cakap...

"tadi dgr lagu lady gaga,tetibe rindu ke su..tringat masa su nyanyi dalam krete"


touching sungguh!!!

adeh...



- nape la bile dgr lagu lady gaga (bad romance) faris ingt aku?-

  • mungkinkah sbb saiz lady gaga tu kecik dan aku ni besau!!
  • mungkinkah aku ni pompuan tp ganas cam laki2???
ATAU
  • mungkinkah suara aku cam lady gaga????????????

#faris ni darjah 1 ke 2 ke 3 ke 4..aku lupe.hehehe.11 org ank buah.xdek nye aku nk ingt umur sorang2#

Wednesday, April 14, 2010

bersabar lah duhai hati

hati ni tetibe rasa cam nk kerja, xmo belajar........

bleh x nk stop cni je master ni???!!!

nk pakai safety helmet kaler putih tu..............

nk pegang ketas y belipat2 tu....................

nak rasa kepala sakit dgn kerja yan g bertimbun..............

bertenang lah duhai hati...huhuhu

- ADA HIKMAH DISEBALIK APA Y DAH BERLAKU-
-SILA JGN MENYESAL-
-JLN NI AKU Y PILIH-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
JOM DANGDUTTT!!

Tuesday, April 6, 2010

orang kata

ORANG KATA XKENAL MAKA XCINTA
BILA DAH KENAL MESTI JATUH CINTA DGN AKU....:)

(SAJE2 SUKE2 SBB DAH BOSAN2 XSABAR NAK KELIK KG)


aku dpt exam ptd 10hb ni..aku xberharap pn dapat.aku rasa cam aku ni xlayak je. pengetahuan am aku ZERO.y aku amik tau pasal xcident je.pastu wabak2 tu aku tau la siket2.y laen, hampeh.kalu tanya sal gosip artis confirm aku bleh jawab.hehehe..hope aku jawab seadanya je la.asal dpt jawab dh la.camne ntah aku nk jwb soklan esei ni.aku wat novel br tau...kuikuikui.

seriously~sgt2 xberharap dapat~
n jgn la mek & ayh aku berharap sgt...
anakanda ni xpeka alam...




p/s:tgh cari idea nk jawab pe dgn mek n ayah ni...sbb aku xpegi interview MARA.wowowowow......................................

Monday, April 5, 2010

kisah dulu2

hari ni rasa macam nak bercerita pasal hidup aku 2 bulan kebelakangan ni..bulan february n march 2010.

hanya tuhan yang tahu macam mana keadaan aku time tu.rasa nak nangis pn ade, tp mmg aku nangis juga last2 tu bile aku dah betul2 xtahan. dari lepas konvo sampai sekarang aku diduga melalui DUIT. aku pn xpaham kenapa. cuma kalau dulu,aku nak selesaikan masalah duit orang lain.hmm..cerita lama.sekarang ni, dh ok.sbb aku pn dah xde pe2 hubungan ngan dia.cuma ade benda yg xsetel ckit lagi.haisshh..

aku ni seboleh2nye xnak mintak duit dengan kuarga.xnak menyusahkan sapa2.memang aku ada 2 abang dan 2 kakak.tp diorang semua dah berkeluarga. agak segan la nak mintak apa2.diorang pn ade tanggungan masing2..(sebelum aku nak mintak duit ngan adik bradik aku, aku akan tny dulu mek n ayah aku.if dorang kata JANGAN, aku xmintak la)..aku kan adik yang baik..hihihi

back to my story..cita dia camni.bulan 1 tu aku dapat gaji RA utk bulan 12 punye.so, life aku ok. TETAPI aku agak keborosan dekat2 akhir bulan tu sb aku agak ingatkan duit aku akan masuk bulan 2 3 and seterusnya.tapi malang xberbau, bila duit xmasuk2...masa tu jugak la aku nak kene setelkan bil hs, mana nk bayar sewa umah lagi, nk makan, minyak n seme2 la..nk mintak malu, sbb aku xnak susahkan sape2 pn.dr awal aku smbng master lagi aku dah berazam xnak menyusahkan sape2.sbb mek n ayah aku sara kami adik bradik sampai ijazah je.so xadil lak..

tp tu lah org kata, doa n berdoa.rezeki Allah xpenah abis..alhamdulillah..ada keajaiban berlaku.duit aku masa g wat kerja lapangan masuk separuh2.bile abih satu part, lg satu part masuk.ade la dalam rm300++.. n biler dekat2 nak abis je duit tu, masuk plak duit y aku dahulukan utk byr pendaftaran master b4 dpt KPT..so, Alhamdulillah la..duit xputus.dgn duit tu la aku guna nk byr sewa, makan minum semua2 la.mmg berjimat tahap cipan la.sampai mkanan y aku bleh mkn kt umah hanyalah oat je.y laen bukan aku y punye..hahaha

tp bila aku tahu duit aku akan masuk, time tu ada la dalam 100 lebih lg.nk tggu duit tu masuk ade dekat 2 mggu lg.last aku mintak gak nga mek aku.sbb time tu aku nk bayar utang member aku y aku dahulukan utk bayar *^*&%^ org lain. dah la time tu xda duit.sumpah, aku xredha!!n aku terpaksa byr..........................:(

tp xsempat lagi aku nk guna duit y ayh aku bank in tu, duit utk grant y sepatutnya dpt setiap bulan tu masuk...huhuhu..syukur Alhamdulillah..:)

sekarang aku tgh cari duit utk projek.skrg ade rm3k++. i dun think its enoughhhhh!!...kalu mintak PGD n NSF, then y GIS ni aku convert to duit projek cun jugak kan..~hope my sv can help me nk tukar benda alah tu.y PGD n NSF, aku xmo dia campur tgn.tu urusan aku..aku xnk org kate aku ni terlalu bergantung padanya..kalu xdpt xpa.tu bukan rezeki aku.sekurang2nya aku mencuba.....kan sayammmm.hehehe


wan aku (nenek) ade ajar mek n ayah aku, aku curi2 dgr.ni utk murah rezeki or org tua kata paggil duit ntah ape ntah.aku pn xtahu.try la amal mane tahu kan...

pagi: baca laa uk, ayat 1000 dinar
lepas asar : baca surah al-waqiah

Sunday, April 4, 2010

aku nak kurus

pasni jangan terkejut kalau aku kurus ok!!!


ni 1st day aku diet.hihiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


aku nak kurus...

aku nak kurus...

aku nak kurus..




pssssttt: nak turun berat sampai 53 kg. bleh x????????


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MAMPUKAH AKU?

Thursday, April 1, 2010

bila dah terlebih bijak..

seyes keterlampauan tensen!

aku wat kputusan utk tidak ke u*****.( td dan2 je nyohor ke syida n auli..huahuahua)

sebab?? aku xpham nape org2 tu xsuke aku!

adakah aku terlalu bijak??
- bijak ke bodo bukan ukuran.as long as sedar diri.tu dh ok. org xkejar dunia semata2, akhirat pn nk kene jg gak.

adakah die takut rahsia nye terbongkar?
- ak xheran la weh.nk wat pe pn wat la.dosa pahala masing2 tanggung.ni y wat ak nk nyupoh nih.nate berukkkkkkkkkkkk!!! (lega ckit)

adakah kerana ada y bawa mulut y bukan2 pasal aku??
- bawak la..bawak sapa mati prangai gituh.FITNAH la aku.buat laa...kalu dulu org wat gini kat aku, result sem tu msti gempak.huahua.buat la..untung2 aku dpt PHD trus..

aku xkesah la pegi ke x..aku pn bukan terhegeh2 nk pegi la.lepas ni ak xkan g mane2 progrm without my sv. ..!!!!

ni lah kes nk maroh kokram laen, org laen y kene...seee??sia2 belajar tggi2.

esok, ak nk tny sv aku nape org tu marah sgt kat aku..kt tggu jawapannye.

p/s: korang nk ke ikut program universiti, tp pe2 jd kat korang tggjwb korang sdri..hmm.klu tetibe xcident n cedera parah otw nk g tu, cmne..aku dh la dbawah tggjwb diri sendiri...ktnya org laen pegi sbb program, aku plak pegi just jln2 je...(sampai camni sekali die bnci aku)..


aku xtau nk salahkan sape..mgkin salah aku...:(

(susah jd org xchantek ni.nk kene seksi2 dulu br org sayang.huh! jgn tekejut kalu sok ak telanjang g lab!!)