Followers

Friday, January 29, 2010

xpatut2..

aku nk membebel....

tadi...
mase nk g fotostat ic..
aku dh tertgk ape y aku xpatut tgk..
dh tau pakai baju adik pandai2 la cover(mrah kang kate aku ni koya baek.ha3)..
baju tu pendek, dh tu kamu duduk lak atas krusi, duduk plak gaya y ntah pe2..
buleh view from the back nih..
bukan cuci mate, tp sakit mate..
nampak tp cam xnampak...opppsss!

giler jahat kan mengata org.so xnak bg aku kata xyah la pakai camtu~otayyyy~

aku dah baek~heeee


Monday, January 25, 2010

sila berperangai elok2 yer

padan muke!

wat la prangai lagi cik ain oiitt.xpsal2 kene marah...

sumpah xmo buat dah..!

serik....!

giler garang....aku mane penah kene marah..huuuu

Sunday, January 24, 2010

sebokkkk laaa

aku xbleh tido...~syabbas bete~
tgh tggu subuh..pastu br leh tido..

mcm2 aku pk...hakhak
blurrrrrrr semacam jek nih.adeh.

knapa aku d sini n masih d sini sdgkan keinginan utk dptkan itu dah xdek!lol
prof xmo bace ke blog aku nih?
tireeeedddd laaa.
1001 juta masalah.

mggu depan mggu y berat sesangat!!
mane nk setel pasal alat-nk service-modified-discuss dgn mr eric-alaahhhhh~
mane nk cek instrument ape y nk gune kt dlm kotak ajaib IR agus tu.yer.die senyum je bile aku ckp nk gune alat 2.opps!
modify kotak ajaib tu jadi ape?hmm.aku nk wat cm sarang tikus leh?hee
tetibe aku wat 2 janji pade hari selasa ni- ke utm dgn prof or stay @ recess dgn mr eric?which one?both penting..ayyaak!nk split tubuh pegi follow prof n stay kt recess.omg.sape bleh tlg aku.2 2 tempat aku nk kne g..(kalu ade sesape tawar diri nk ambikkan tesis pak anuar kat aku kan bgus)
aku kene join y taklimat gune alat tu.perghhh!mulut2.awat rajin sgt nk stuju..kan xpasal2 kne bgn pagi.amikk!!-cube zoom sape trainer.bukan aku la.hee.dulu pegi y mata saleh mane ntah , tp xdpt sijil...lololololo.y ni hope dpt.
ade bende nk kene setel b4 rabu ni.tp isnin ni dh kene antar.tp aku xwat lg.nape?ntah.....aku dah xnak itu kan...heee

dah subuh.ayuh semayang!!!

Friday, January 22, 2010

damailah dirinya disana...

ya Allah....

aku terlalu merindui dia..
rindu pada dia teman sepermainanku..
rindu pada lelaki yang selalu memanjakan aku...
rindu pada gelak tawanya...
rindu pada karenahnye..
rindu pada kenakalannya..
rindu pada tutur katanya y selalu marah aku...
aku rindu..
rindu sgt...

andai dapat aku ulang waktu tu...
andai dapat aku hentikan waktu tu...
andai dapat aku cut kan je waktu tu...

-aku nk dia tahu y aku sayang dia...syg sgt2...-




aku rindu abe di....
ya Allah, tenangkan dirinye di sana...

kamsyahrull afendy
(3 july 1983-6 jan 2000)


--aku bukan aku--

Sunday, January 10, 2010

ok sudah




masalah cam dh setel.MACAM je..tp datang masalah br lak.betul lah kate member aku, y aku ni xlepas2 dari masalah.hihihi.nk wat camne?kalu xde masalah xnormal la plak aku ni..kan?heee.masalah y br ni agak sensitif.aku xbleh nk share cni.BAHAYA!

pe pom.thanx sgt Ya Allah.thnx kt prof,kuarga, kwn2, si dia, si mereka, si kamu, dan semua2 la.y doakan kejayaan aku.hak hak hak.ntah pe2 je.mcm tgh bg speech lak.gagagaga...

smlam aku tido pas subuh..so skrg aku dh ngantuk balik.cmne nk tgk juara lagu nih.adeh.ok.sudah.ayuh mandi.ayuh ayuh.....!!

aku akn dok kt bp ni lagiiii.........waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

p/s: aku xpaham nape 'XXXXX' delete aku dari fs n fb die..giler apo?hahah.tp aku rase aku tahu nape.tu la..org kate ckp siang pandang2, ckp malam dgr2..(betul ke?hentam je)..y die kt kat aku seme dpt kt die..talk to da mirror kaa?hohoho.(aku gelak!)


Thursday, January 7, 2010

masalah tanpa penyelesaian

disaat2 aku dh nekad utk tukar haluan idup aku, tetibe ade kmbali sinar harapan utk aku teruskan master aku.wpom aku xstart wat pe2 pom lagi..wpom keadaan dh jd ok balik, tp hati aku prasaan aku ttp xmo n xde hati dh nk smbung master nih.ntah laa...ntah laa..aku dh kosong.prof mintak aku tukar tajuk laen, tjuk y membuatkan aku berumah kt dalam lab.n of coz tu bukan aku!sbb aku bukan jenis y suke tumpu satu2 bnde je..aku bukan jenis y nk wat pe y aku xsuke.aku bukan giler harta,nama or else.tp y aku nk pengalaman br.salah kah aku?

projek y ntah pe2.ye!aku xsuke kaji bnde tu je.sampai mati tu je la y aku tau.aku xnak cmtu.tp prof da jnji dl kalu ak wat tajuk ni aku bleh tamatkan setahun setngh je......tu aku suke.tp lepas tu camne?hmm.aku nk letakkan syarat la.setahun setengah.lepas tu aku nk blah.

bnyk pihak terlibat skrng nih.semalam aku nangis2 nk balik.xnak dh smbung blaja.tp knape mesti ade keajaiban ni sdgkn dah cnfrm2 bajek tuh dh abes.knapa?knapa?knapa keajaiban ni berlaku?saje nk wat aku penim kepala kan...aku dh call,dh cnfrmkan y bajek tu dah abes.tp knapa tetibe ari ni aku dpt email cam tuh?aku xnak...tp dah dpt..kalu kuarga aku tau camne?

sukarnye nk wat keputusan..ni penentuan idup aku.bak kate gen2..

"ain, tiko pluang ado depe mato ni amek la kan.hu2.buke senang nk leh ngaji plop kan"

die mmg suke letak kan kt belakang, bukan salah aku..huuu


hok susohnye nk dpt sponsor.haissshh!ntah laa...aku dh blank.aku nk smbung ke x eh...aku dah bercadang nk tangguh bljar 1 sem.aku nk blah blik kg dl..asek balik je.hehe.ade aku kesah!

knpa seme bnde nk penim kan kepala aku skrg nih....esok...tggu esok camne crite.ape jawapan NC.mungkinkah stuju or tidak setuju?ntah laaa..haiiyyaaa UTHM.nape la aku bleh da kt cni lg.xtau sape y bleh tlg aku.xtau sape y mampu tenangkan pikiran aku..grant.grant.grant..malaysia oh malaysia.menci la mcm ni.nk blaja pom xbley.aku nk smbung smpai phd la.ngok ngek!


aku try utk tidak melatah awal2.tp terlatah gakk.nk wat cmne.aku mmg jenis kalut..aku cube mengSOFTkan perjalanan idup aku.aku mencuba dan trus mencuba.tp ternyata halangan aku bnyk sgt.ape y akn berlaku ni sbnarnye?ape hikmah dr semua y dh berlaku nih?aku bluuuuurrr la cmni.bnyk sgt tanda soal dlm idup aku.xnampak.xjelas.xclear.nape aku dipilih utk trima 1001 masalah kt dunia nih?baek dari segi aku sndirik atau pamily aku..aku de gak ckp2 ngan mek aku pasal dugaan kuarga kami.kuarga aku ni jhat ke sampai asek di duga je..tp kt mek, Allah wat idup kite gini sbb Allah syg kite.xmo kite leka..terpesong.trima je dgn redha.wpom ianya sakit.hmm..tp sekuat mane nye aku nih?ak xsekuat mek..aku xsehebat mek...


cmne nih.sape nk tlg selesaikan tanda soal dlm idup aku...


-patut kah aku tangguh blja 1 sem n then keje?
-patut ke aku truskan dulu pe y ade, then sambil2 tu apply mara n kolej tuh?if dpt aku tgguh blaja.cmtuh bleh?
-if smbung, utk yuran lepas.tp utk bulanan cmne?nk mkn pasir?aku kalau bleh dh xmo menyusahkan mek ayh aku.kuarga aku tggung ank blja hny smpai ijazah je.y laen sndiri.tp aku y ijazah pom sndiri2.buleh kira dgn jari bnyk mane aku mintak kt umah.xcam abg aku.hahhaa..(mati lor kalu die bc)
-patut ke aku blah cmtuh je?...xyah gtau pe2.aku xnk blaja dh oke.tp cm la aku ni dh ade jln laen.kalu dh da keje laen cite la kan.aku skrg ni wat dek je..kalu ade rezeki aku, ade la..

aku sedikit bengang.prof dh mula bndingkn aku ngan stdnt die y laen.huhuhu.sape ank tiri, sape ank sendiri nih..xmo cmni!





Monday, January 4, 2010

pikir





indahnye dunia jika apa y kite impi tercapai.tp mcm mana dan bagaimana nk capai??kdg2 aku rasa y dunia ni bagaikan tidak adil.tp aku sendri xtau part mane y tidak adil.separuh hati mengatakan adil dan separuh lagi mengatakan tidak!!hasutan syaitan atau itu hanyalah perasaan aku sendiri?lumrah...takdir...dah qada' dan qadar..itu jawapan penyedap hati org kate.tp selama mana aku mampu bertahan.aku xusaha ke?ke usaha aku xckup?ke aku ni y terlalu main2...?entah lah.xde sapa2 pom y bleh disalahkan.

mungkin ade sumting dlm diri aku y wat aku rase cmni.mungkin aku masih belum memaafkan seseorang @aku sedang membenci seseorang..kalu sehari stitik noda itam kt dlm hati aku, lama2 nanti hati ni akan jadi hitam legam...penuh dengan kejahatan.hasad dengki.benci.DENDAM...

bukan xnak maafkan.tp, terlalu sukar utk dimaafkan.bila masalah tu bagaikan berlari2 dok kejar diri kite.mampu ke nk maafkan?belum lg sembuh luka semalam, dtg plak luka lain.cmne tuh?....

berfikir guna akal.

aku xpandai selesaikan masalah (wpom ade y mengatakan aku ni tukang selesai masalah org tp masalah sedri ntah ke mana)...aku xreti nk selesaikan msalah aku.aku pandang setiap masalah org laen sebagai bende kecik.tp knpa aku xbleh nk pandang masalah aku sedri sekecik tu?arrgghhh!buntu!..


jgn terlalu bergantung.jgn harapkan aku berfikir utk org laen..masalah aku dah bertimbun.dgn certain2 org bleh je...tp dengan si dia...owh tidak!...aku penim....



Sunday, January 3, 2010

10 hari d hospital

salam...

dh lame sgt xupdate.huhu.bnyk sgt prob..ntah la .dah xtau cmne nk selesaikan.mmg ujung tahun 2009 aku bnyk diduga, dr segi mental n fizikal..skrg dh 2010 hope seme ok la.dlm mase sminggu dua ni smua kene stel.dh mlas nk pikir lepas nih.if ade rezeki ade la aku kt cni, kalu x..after sminggu aku akn blah dari cni.kptusan y drastik!tp tu la y aku bncang dgn my mum...

seminggu y lepas, aku mmg xwujud kt cni.aku blah je balik kg sbb tetibe dpt pggilan dr kg, kt ayh aku masuk ccu!!!.xtau cmne nk gmbr prasaan aku time tu.sehari sblum tu aku dh kalut nk balik cuti ujung mggu..tp tiket xde..nak xnak, aku call abg aku kt s.alam.join die la same2 balik kelate.

ayah aku skrg ok dh.cume xdpt balik umah lagi..harap2 seme selamat la.aku tgk ayh pom dh bleh wat lawak, senyum, sengih, sukow..aku sukow la ayh gitu.hehe.bnyk la kenangan aku dok d sepital, kalu buleh pahni xse dohh...!!

10 hari tido kt hospital,mcm2 pnyakit,mcm2 ragam manusia..rahsia aku pecoh pom kat sepital ni lah.aku jupe ngan gen2 pom kt sepital ni lah.hhahahaa..ssssshhhhh..selipar jepun ijau!

aku sgt2 terkilan dgn pak guard n mak guard y jg bilik peneman kt sepital ni.xyah la aku mention name sepital ni.bagus la sbb diorg betul2 jlnkan tugas.tp dari segi hormat org tu kurang.die ingt org nk sgt ke tido situ.xde sape y nk dok spital wehh..tegur la cara baek.sbb dorng berurusan dgn manusia bukan haiwan.kene phm emosi n keadaan org y g spital tuh.pk secara logik!!!xsusah pom.ade sekali tuh die tgur gurl tu makan dlm bilik tu.xpe la sbb mmg dh besar gajah tulis dilarang makan n minum.tp tgur sekali ckup la.die budak lagi tuh...malu la die.ni x..ulang smpai 3 4 kali.suara tengking2.mane adab!!?camni ke cara org melayu kite?so, bercakap gune akal,berhemah.aku ni asek dgr makcik2 y membebel sal pak n mak guard nih...hmm, ade sekalu tu kad peneman ade ngan mek aku.die terbawa balik.sampai sudah die xbg aku masuk.geram giler!aku dh ckp seminggu dah aku lepak cni, die kate xbleh.bengom!cek la dlm buku tuh.kan ade no ic aku.ingt aku ni nk curik barang ke hape!!!!!

nurse~baek..y baek baek la..y kureng baek tu ade la jugak..ceritanye camni.sehari sebelum tu ayah aku ade makan ubat gout.pesakit akn uk uk utk kluarkan asid ke toksik ntah.aku pom xtau.doc y tau.so, potensi utk cerah perut tu tggi la.pg2 lagi dlm pkul 6am, ayah gtau die uk uk.gtau misi2 c2 suruh tlg basuh.tlg aku n mek aku la..dorang bleh gtau.."pakcik dh bleh gerak, lgpom ade peneman.so basuh je la".gaya sombong nk mampuh.dh la udoh(hehe.nk marah kan...).xpe la kan.aku pom tlg la mek aku.dlm kol 8 ayh uk uk lg.so gtau misi2 .die wat dek je..ckp sekejap ye makcik.last2, smpai sudah xdtg2!ok..xpe,aku n mek basuh la sndrik. small matter je tuh bg org gagah cam aku.hehe.tp berpeluh gak la...br je pakai pampers, skali lg ayh uk uk.so, mitak tlg lagi.kali ni die wat dekkk lagi.bengom!!!aku dh sumpah seranah misi2 c2..bygkan kalu aku xde?cmne?xkan mek nk wat sengsorang?xkan nk call klong n abe aku dtg?tu la prangai misi y aku jmpe.so, aku kaklong n mek y basuh.nk djadikan crite, wayar kt tgn ayh aku tercabut.gtau la misi.misi tu bleh lak marah kat ktorg.bodoh la!!mek aku pom start la gtau, smbil ditambah2 oleh aku y dh bengangggg.misi tu kate nanti sy pesan kt misi sesi lepas nih.adeh!aku dh muak dgn janji misi c2!!aku rase cm nk je bgtau kt sister c2.tp tkt gak, xpsai2 lak diorg xmo jaga ayh aku.lg naya..huuu.tp aku berterima kasih gak kat misi2 y dh tlg aku jaga ayh aku..tQ2...aku mahapkan misi 2 3 org tuh y wat hal,aku xkate seme misi truk.tp y aku jmpe ni aku xsuke.y kat ccu aku suke.pade misi2 berkenaan wat keje kene ikhlas.org mintak tlg tu tlg la..org xkn mtk tlg kalu u org tgh bz..lgpom bkn suruh wat sengsorang, skdar membantu kami je.ntah pe2 je cik misi tuhhh...tp xpe.aku sggup wat pe je demi org2 y aku syg...~luv them~

malas nk taip.sero nk oyat bnyk lagi,,hhuuuhhhuuuu.laen kali lop!daaaaaa