Followers

Sunday, August 5, 2012

kedekut

 kenapa anak2 susah sgt nk bg duti kt  ibu bapa. ibu bpa kalau tau anak takda duit punya laaaa kalut. 
sampai ada yg sanggup bergadai.tapi anak2, bila dah keje bukan main eksyen. nk bagi 100 pun berkira. 
ya. aku tak keje lg. so bleh la kata macam2 kan. tp tak..insyAllah. aku bukan macam tu. 
senakal2 aku, bab ibu bapa tu priority aku. 

aku ingt lagi time abg2 aku belajar. dia slalu mintak duit. sebulan brape byk diaaa makan pun aku tak tau. 
sampai aku pikir masuk uni ni pakai duit byk..padahal time tu ptptn ada. dia mmg buat pinjaman pun. 
then tu buat aku pikir 14 kali utk masuk uni. time tu laa.. aku tau mek ayah aku bukan org berada. nak2 lagi time
 tu. then bila masuk u, aku bleh je hidup tanpa mintak duit kluarga. 1 sem dapat lebih kurang 2000++ je. 
tapi tetap cukupppp utk aku sampai habis sem. cuma naik bas balik kg tu paling byk duit ada RM50. biasanya 
Rm 30 mcm tu je. tp aku tetap pelik bila abg aku bleh habiskan duit pinjaman dalam masa sebulan lebih je. 
bukti nye lepas tu dia akan mintak. ohhhh. belanja awekkkkk ke?

skrg smua dh keje. nk bagi duit kt parents pun susahhhhhhhhhhhhhh? 
sendiri pikir laaaaaaaah abg2 oit. termasuk akak. kaklong tip top la. the best in the world. cer kalau aku call, ckp
xda duit. esok cnfrm dapat duit. tp cuba kalau call abg aku...perggh. ok. mek pesan " jgn mintak duit dgn dorang. 
selagi mek ada, ayah ada mintak je dgn ktorg".. see. betapa mek xnk ank2 dia susah. terasa seperti mempunyai 
abg yg tak berhati perut. bangang

ikhlas dari jauhhhhhhhhhhh dgn pernuh kemenyampahan.
bangang2 pun adik bradik aku jugak. xpaham bahasa pun adik bradik aku jugak.
moralnya jgn manjakan anak.
moralnya membebel lah depan anak...supaya anak tak lupa diri. jgn jd si tanggang. 

#p/s:  entri mengutuk keluarga.  
##p/s: keyboard basahhhh...:(

anak2 sedara aku, yg mana mak bapak dia slalu tlg aku time belajar, insyAllah..akan aku tolong balik. 
anak2 sedara aku, yg mana mak bapak dia berbakti kt mek ayah aku, insyAllah..akan aku tolong balik.
kalau kedekut dgn aku, mek n ayah, maka aku akan balas balik laaaa. insyAllah... 
kalau kita kedekut dgn parents, Allah pun kedekut dgn kita... 





Friday, August 3, 2012

SEMANGATTTTTT  
YANG 
KUAT 
DIPERLUKAN


STRESS!

Monday, July 9, 2012

vomit?

ya. aku seorang manusia yg xbleh makan makanan yg pelbagai dalam satu masa& jugak makan makanan yg xpernah makan. samada aku muntah. cirit birit. atau kedua2nya sekali.1st time aku makan ikan bakar, aku muntah +cirit birit. sampai hari ni jd bahan gelak dgn member2..=)

tp malam ni puas dok pikir salah makan apa. once aku habis minum segelas tea, mata terus gelap. kepala terus rasa di awangan. malam ni aku hnya makan nugget, donat,& air mountain dew... xtau yg mana satu buat aku mabuk2 nih. kalau ikutkan mesti dah lama kurus aku ni.tp apakan daya, badan yg mantap perlu di pertahankan.hahaha.tak tak. aku dah xterdaya nk menguruskan badan..

cik batuk yg masih taknak lari....masuk minggu ke 2. dari batuk yg kering kepada batuk berkahak & sekarang kembali kering. menakutkan betul.now,batuk2 lagi. semakin berleluasa nampaknya.aku xnak ambik ubat batuk. sebab insyAllah, kalau aku ambik jugak 12 jam tu dalam tgn laa..cnfrm lenaa. dgn keje yg byk. aku xbleh tido.aku pikir byk.byk. sangatttttttttttttttttttttttttttt banyaakkkkkkkkkk!

#saya hampir give up.hampir...sangat hampirrrr....benda ni smua membebankan! ni kot org kata master tu susah. skrg baru rasaaaaa.....phd lagi susahhhhh. oh. xhinginnnn ku pikir yg tu. xmo!

Friday, July 6, 2012

Ibu Bapa & Anak..

hari ni mek call....
hahaha.mesti gelak guling2 dulu.byk sungguh pesanan.


-yin, makan ubat
-yin, ambik la sppliment 
-yin, smayang sunat
-yin, cepat2 la siap tulis thesis tu.
-yin, keje dulu.
-yin, mek masuk dh duit ( yg ni best. xmintak tp tetiba org bank in.alhamdulillah.rezeki jgn tolak)


tapi yg paling best...


- yin, lepas ni kne tipu2. blajar menipu.tipu sunat..
+ bleh ke gitu?
- payah kecek dgn org warak ni. betul mcm sodekk.
+hahahahaha.warak la sgtttt...hahahaha.nyindir molekk.


 hahaa.biar hanya aku n mek je tau ape yg aku kene tipu...hahahaha.terbaik.


skrg ni bleh di kata kan hari2 mek call.memantau apa aku buat. tulis thesis ke tak. sehat ke tak. batuk lagi ke tak. raya ni balik awal ke tak. yaa..dah start dah...~ 


sbb tu aku lagi suka kalau uni ni dekat dgn umah aku kt kg.so, senang nk ulang alik... mek mmg layak jd sv no 3.. cnfirm siap projek.


"YINNNNNNNNN....WAT KEJE TAK HARI NI???"


kui2.
love u so much la mek. ayah jugakkk!
tadi mek call semata2 suruh aku dgr ayah baca al-quran....hmm. sayu je dgr.. respek syh sgt2. 5 6 tahun yg lepas, ayh bukan sorang yg bleh mengaji dgn lancar. org zaman dulu2 kan. mana nk titik beratkan pasal ngaji2 smua ni. tp alhamdulillah.... skrg siap dgn berlagu lagi...! yeayy. mek kata " kalah dah yinnn..."...hehehe.takpe.


prepare utk ramadhan. ayoyoyo. harap jgn jd mcm tahun lepas. 15 hari  bulan mengambang. so brape juzuk sgt yg dapat. smoga thn ni bleh setel 30 terus...huhu. aku bleh buat 1 hari 1 juzuk. bgn sahur jgn tido, baca. lepas subuh baca. lepas zohor baca. lepas asar baca. tunggu bukak puasa baca.malam tu baca lg. then dapat la 1 juzuk. tak biasa. sebab tu rasa cm berat.......terukkan i ..hu3.


reunion hari tu...abaikan saiz yg makin membesarrrrrrrrrrrrrrrr.huhu.






Tuesday, June 5, 2012

ikut hati mati. ikut rasa binasa

cubaan utk tido awal gagal. 12.30 masuk tido. baring2. mata tak bleh lelap. entah apa yg di fikir. tapi fikiran berkecamuk. serabut. hanya Allah yg tahu. apa yg berlaku hari ni....menakutkan. smoga ianya takkan terjadi lg. subhanallah...

kerana takut. aku bgn. menghadapNya.memohon keampunan utk dosa2 yg telah dilakukan....

Allah. aku tewas  lg.....................=(

Wednesday, May 16, 2012

jam rosak
kamera rosak
hp rosak

smuaaaaa benda rosak. rosak rosak. nangissss!! =(

Monday, April 30, 2012

sy seorang pemalas

masa dah hampir tamat.tapi keje tak siap2.aku tau yg aku tak buat keje betul2 lagi ni.kalau aku dh hadap nk bukak fb pn tak sempat.dah berapa bulan ni, taip2 tp tak siap2. teruk.teruk.diri sdri sgt teruk. smua dah tanya bila nk habis.kene habiskan yg ni cepat2.br bleh melangkah lagi ^.^' ..tp kalau mcm ni punye speed mmg 14 tahun pn aku dok wat master je laaaahhh...Dr A tolong la ketuk kepala saya cam Dr ketuk kepala sy hari ni.hari ni dapat call nk smua keje tu esok.ESOK ok.bukan LUSA!!..tp tetap bleh update blog..wakakaa. tetiba kene buat journal.erk.journal ok.bukan conference paper..yg ni mau nya 14 juta kali edit. esok hantar 1st draft. erm.tak pepasal keje aku jd lajuuuuu.otak pn laju jeeee.....:) terima kasih Dr A... wahhh.tetiba puji Dr A. geli dgn diri sdri :P

aku berazam, datang lab pkul 8, balik pkul 6..supayaaa keje2 siap.esok 1 May pn kne datang..dok umah bukan bleh buat keje.aku tgk org bercakap, aku pergi bercakap jugak.aku tgk org dok tgk tv aku join jugak.aku tgk org wat keje, tp aku tak wat keje.yg tu tai ikut lak..hahahahaha..gilor.!.kalau dok kt bilik pn skjap2 main game.skjap2 main game.pastu tetiba pegi basuh baju.ha2.tu blm masuk lagi bab kacau org. haish.makin teruk. bukan masalah disebabkan org lain.tapi disebabkan diri sdri. tu blum masuk lagi bab hati.eh!

macam kene cari lg 1 tempat nk hntr paper je ni.ayoyo. kene pegi lagi 1 la ni.mati.mati.mana nk cari yg dekat2.yg bleh sampai dgn kereta. kalau kt kelantan lagi bagus.keh3.


okok.buat keje.buat keje.buat keje dgn bersungguh2 supaya lebih di sayangi....eh!!

kalau masuk bab hati, bleh nangis 365 hari. tp kita perlu bergembira dgn saki baki masa yg ada...bergembira!.abaikan rasa sakit di hati.hati yg sakit bleh di ubati..............Allah ada. Allah ada. :)







Sunday, April 15, 2012

:D

Menulis blog boleh menyebabkan semua rahsia terbongkar..ha ha ha...!



Saturday, February 11, 2012

Tasik Y

adalah satu mimpi kalau aku update entri dgn gambar yg bersepah2.
anggaplah aku bermimpi di pagi hari...


tasik Y kt BP.
biase je tasik ni. tp sebab ktorg taknk pegi kt dataran penggaram yg ramai org kalau hujung minggu, so ktorg pegi tasik Y la..mmg takde org kt sini.port baik lah utk mereka yg...terkilanlah.tempat tu sunyi, cantik gak la waktu malam.cantik tak cantik tgk kt gmbar la.tgk bckground.jgn tgk model sambilan tu..dorang tu mmg cnfrm cantik..hahaha...tp syg di sebalik kecantikan tu ada la pasangan2 yg buat ape entah.nk kata buat tuuuttt nanti di tuduh fitnah..mungkin dorang main teka teki dalam gelap. agak tak selesa utk kami ber-5 nk jln2 dgn tenang.sbb sana gelap ckit..eh gelap byk..byk kapel.byk kapel buat maksiat.peluk2. eh salam depan tok kadi dl laaaaaaaaaaaaaaaa!!...kacau daun org nk ambik gmbar je. nk tak nak, ktorg dgn segan silu akan tgk ape dorang buat.dorang plak tanpa segan silu dgn ktorg, kira adil la.saling tgk.. *rasa nk sepak je*.mana nih pak imam tak dtg serbu dorang ni....




muka hepi.
muka aku hepi sekali.kot.
tp hati aku paling parah time ni. tapi takde ape lah.aku kan tabah.aku kan cekal.aku kan berdikari.aku kan ada Allah...eh.kita ada Allah.....jgn lupa Allah, supaya Allah tak lupa kita...untung di lahirkan islam..

selamat menyiapkan surat cinta kpd PPI ye cik yi3n..!


Tuesday, January 17, 2012

Senggarang tu kat BP.




serius tak best private blog..!

aku cuma nk rasai kenikmatan meng-private-kan blog.tak rasa ape..nothing ok.so jgn private...*sebenarnye malu.housemate dh tau aku ada blog...kah3.xpe lah.baca la awk...*

sape pernah pegi senggarang sila angkat bahu tinggi2...*weeeeiiii - bunyi angry bird*ktorg bila nk hangout je pergi sana.motif?tu je laaahhhh tempat yg ada....


nk makan kerang lah kononnye.aku belajar makan kerang kat sini lah..b4 ni dh pandai.tp
aku tak pernah makan byk.sekadar makan....:) tp sekarang.makan kerang utk kenyang...


Sunday, January 8, 2012

...........

sakit bahu kanan
sakit bahu kiri
sakit leher
sakit dalam perut....(lepas makan je, perut akan jd sakit sgt2)
sakit pinggang sebelah kiri....

sakit nk hapus dosa kecil..ape la sangat kalau nk banding dgn mereka yg lg teruk.Allah janjikan yg terbaik utk hambaNya ...insyAllah...

tapi sakitttt sgt..:(

Thursday, January 5, 2012

malam ni malam penuh dgn debaran....!


tp aku bukan br kawen ..hahaa..entah la kenapa.tak tahu.tapi berdebar sgt2 lah..uwaaa!jgn la jadi ape2 kt org2 yg aku sayang...tak tertanggung rasanya!!