Followers

Monday, December 26, 2011

nk sebut nikah pn terketor2, ni kan pulak nak nikah btl2 nikah...!


aku pernah cakap kat kawan aku yg aku rasa cam bulan 12 thun ni aku akn kawen.....haha.thanks to kaka rasi kerana ingtkan kembali..!

kisah lama.masa sedang berpacaran.tp lg 5 hari dh tahun baru..smua tu mmg tak kan jd kenyataan la.lucu pn ada sedih pn ada...gelak mmg gelak..tp dalam hati Allah
je tahu apa yg aku rasa...tp aku tahu Allah bg yg terbaik utk aku.aku percaya...tu semua kuasa Dia.

skrg ni ramai kawan2 yg kawen....tahniah semua..!

normal la kan, org lain kawen kita pn terasa nk kawen.tertanya2 pada diri sendri bila la pulak turn kita...smua tu normal..nak2 pulak skrg ni kawan2 yg kawen tahun2 lepas dh mengandung, dh beranakkkk...happy for them!

aku boleh bersabar lagi..hahaha...tak desperate k.kang xpsal2 aku tukar blog ni jd blog mencari suami..kekekeke..tak nak den!duit seposen pn takdak.ada hati nk kawen....tp dalam hati ada taman derr...:P

tadi one of my frenz tanya " antara kita 3 org sape kawen dulu"

rasi : saya rasa sy org last kawen
su: saya rasa sy org last kawen
aku: saya rasa sy org last kawen

so kesimpulannya semua tak kawen la kot.smua tggu nk lasttt je...ha3.tp serius aku akan betul2 terkejut kalau rasi yg kawen dulu....>!!!!!

gambar takde kaitan dgn isu....budak2 serumah...2nd round punye..1st-dah convo...:)

Wednesday, December 14, 2011

buah berduri.

Ini di panggil mentangkedaroh sebab selang sehari aku pegi balik kat kedai pakcik jual buah durian ni..ha3.utk kali ke 2 dalam minggu ni membedal durian seolah2 esok dh xda durian utk aku...sob3.kejammmmmnye BP ni..berminggu aku cari, rupanya minggu ni br ada..


gambar perlu lah tidak menarik supaya xmganggu puasa ganti kaum hawa..kekekeke


singgah second kedai semata2 tgk ada durian 101 ( aku xingt no dia, aku belasah je la 101) ..hak2.kerna durian ni jugak ktorg smbhyang asar awal waktu..alhamdulillah.xsia2 nama ko durian 101...:)

jari gajah perlu di tunjuk...bukti kegemukan semakin berleluasa wpn sluar makin longgar..


ok.aku dah puas makan durian..puas hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....Alhamdulillah..:)

Tuesday, December 6, 2011

selamat tggal anak katak...


2 3 hari ni macam2 cerita macam2 kerenah manusia.tu lah dinamakan kehidupan.nk tergelak pn ada.takut pn ada..tp tu lahhh..xbleh nk kata apa...kita yg coretkan kehidupan.kita yg tentukan..

anak katak aku dh hantar kat s.alam.merempit la jgak dari bp ni ke s.alam..nk menjerit bila tetiba si kata hijau tu kepanasan.haish.2 kali berhenti.mula2 stop sbb ada bau hangit.rupa2nya datang dari lori...fuhh.lega teramat.tp 2nd tu sbb temperature cam dh nk giler ...bergegor aku kat dalam kete tu dgn kawan...mata masing2 dok tenung meter...hahaha..lawak.lawak.tp serius tak bleh gelak!!..yg xtahan 2 masing2 dok sruh bdoa.tp dok kata awk la doa..doa awk Allah makbul..ha3.bleh ek camtu..tp last2 pakat doa gak.mintak hujan la...tp mintak hujan trun ckit2 je.sbb aku tak xpert drive dlm hujan dgn anak katak...duhh. tp aku pelik gak la..dh area seremban ke s.alam temp bleh lak maintain je...tp maintain tggi...syarat dia 1 je...jgn ko gedik nk melintas keta depan...follow la ko waima basikal pn yg ada kt depan..nazak..nazak...80km/hrs atas hgway ok..kebas kaki hny tuhan je yg tahu..tp last2 sampai gak kat sek teknik s.alam..maka skrg ni kayuh basikal la aku nk ke lab..hehehehe...*nampok benor menipu*..

hari tu g melaka.kawan kawen..g 9 org..ha2.ha2.tobat aku tak nak pegi dah kalau ramai2...1 kreta ckp la...susah nk control..susah..jenuh...


semua test aku dah siap...siapppp!!..so skrg tgh writing...:) alhamdulillah..tggal 2 bulan lg.ntah sempat ntah tidak....aim aku hjg bulan ni siap smua chapter.skrg ni aku dok menggila dgn chpter 3.chptr 1 dh siap..eh.eh..2 thn dh aku blaja.pejam celik pejam celik...:) thn depan tak tahu lg mana arah tuju...hajatnya bekerja la...n tgk la kot2 ada offer nk sruh aku sambung phd hihihi...*cam xlayak je*..

ok.nk g kejut sahur!!..slamat berpuasa 10 muharram ...

hari ni 10 muharram.sy jmpa dia..:)

Tuesday, November 1, 2011

....i'm single..:)



alhamdulillah....

aku dh xterikat dgn sesape..*read : single*
tenang sgt hati..dan aku yakin apa yg aku buat ni btul.aku buat istikharah.dan sampai hari ni hati aku masih lg tenang..parents aku pn kata kalau dh putus xpe la.xpyh pikir dah..n xpayah sambung2 dh..blajar sampai habis dulu.yang laen belakang kira...mereka pn support
aku.alhamdulillah...bersyukur sgt2.skrg ni xterniat pn nk cari pengganti..biar la aku mcm ni dulu..kalau di izinkan Allah, percintaan pasni biarlah cinta selepas kahwin...doa2kan aku jumpa dgn bakal suami y Allah dah tetapkan utk aku cepat2 ckit ye..:P

kawan2 serumah dulu dah konvo...tahniah korang2!!..:P
*Terbaikkkkk la gegurlgurl*

Sunday, October 9, 2011

Ko bajet ko staff aku takut?

Knape bila aku wat report ni je aku emo.asal buat report je aku emo!!..lect, pengajar, semua bz..student2 bawahan  je lah dok pulun wat report...seme amik ringan je.dgn alasan bz & ketua xmintak.dah tau ketua camtu, nape xde inisiatif sendiri.ketua tu pn satu, aku email, xreply.msg xbls..xmalu muka kt dato' ke? sendiri pikir la...aku ni dh mcm tunggul kayu y syok sendiri wat report utk korang.aku byk bunyi kan b4 ni?agaknye kalau aku senyap je, semua org senyap je.....

aku hormat korang.so jgn sampai aku hilang hormat.korang pn bukan sape2 utk aku hargai seumur hayat aku...korang xkacak pn utk aku buat laki.damn!!!!!....

aku benci giler camni....hari2 aku benci sbb aku kene cover keje 9 manusia - 3 manusia ..so 6 manusia ....

aku xsuke edit keje org....
aku xsuke baca balik keje org...
y plg aku xsuka, org lambat giler wat keje...susah ke?aku mintak in BM pn xdpt..y BI pn xdpt...

bleh paham x camne tahap aku punye stresss?????

lecturer, pengajar mmg bz..tu aku akui..tp kan.mase ko nk g program tu bleh lak cuti sampai belas2 hari.nk siapkan report xsampai sehari pn xbleh?aku dh bahagi sorang 1 hari tapi aku sendiri amik 2 hari , aku xbising pn......


satu je pesanan aku..."kalau xtahu manage masa, sampai mampu* pn xabes2 dgn keje"


babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Friday, September 23, 2011

hari ini:

hari ke 5 tanpa nasi..
hari ke 5 berpuasa...
hari ke 5 minum susu tepung ..
tp mlm ni nk try tak minum lak.
see wat epen.!!

selamat tinggal nasi..

selamat datang pizza!kfc! mcD!!

wakakkakakakakkakakaa.....

*already : - 3 kg *

Tuesday, August 23, 2011

cinta bangang!

letih aku dgr crita budak2 ni. *budak2 umur 25*.

cinta 3 segi
tp pada aku lg prefer cinta roundabout. cinta y sampai sudah xbalik2 kt diri sdiri n xdpt jugak pada segi ke 2 dan ke 3. dalam erti kata laen, smua melepasss...huahua.


cinta buta tp aku lg prefer cinta buta hati.
kalau bercinta hatinye pulak buta....owh.sadisss...masa tu ingt x lagi y kita dok saaattt je kat d-u-n-i-a ni...


cinta monyet tp aku lg prefer cinta beruk.
cinta beruk.tergaru2.terlompat2.cute...cam beruk..hua3

dulu time bercinta...
bahagia bagaiiiii...
tgk org sblah pn xnak..heh!.
tp if dh frust...
itik lalu sblah pn dh nampak!!...:P

aku x tunding jari pada sapa2. 1 jari aku tunjuk kat ko, 4jari lg aku tunding balik kt aku.benda ni normal.benda ni bukan blaku kat batu pahat je.ia berlaku di sblah korang jugak.heh.....*tgn kebahu*


-kemerapuan sbb esok dh nk blik kg-....:)

Monday, August 22, 2011

best wishes...:)

SELAMAT BERPUASA

SELAMAT HARI RAYA

SELAMAT HARI MERDEKA

SELAMAT HARI JADI.....
to me..:)

Friday, August 12, 2011

Pertama kali di depan Kaabah...


Allahuakbar!!

Lenguh lumpuh seluruh sendi tubuh.hanya Allah sahaja yang tahu perasaan tika itu.

" aku redha jika hayat aku berakhir di Tanah Haram ini"
" Ya Allah, kerdil nya aku di duniaMu"
"Terlalu banyak dosa2ku ya Allah"
..
....
.....





Wednesday, August 10, 2011

BERCINTA

nk bercinta x??.....
dalam islam xda istilah bercinta...
=.='
saya sgt teruk kan...!


persoalan...:

betulkah dia jodoh kita...?
macam mana nk yakinkan diri yang dia tu jodoh kita....?


arggghhhh!!
bercinta bagai nak rak pn blom tentu kawen....


teeeeeeeetttttttttttttttttttttttttttttttttttttt....


subhanallah Maha Suci Allah..:)
tepuk dada tanya akal.
benda y dh sememangnye xtau jawapan, xpayah la pikir sampai nk tercabut otak..:P
simpan otak elok2..hati kepada Allah.otak kepada Allah...kawal smua, insyAllah...berkatttt...:)

**tp serius susah nk kawal hati**


__Selamat Mencuba Kawal Hati__


Saturday, July 9, 2011

kepadamu..

hahahhahahahahahaha...(kita gelak dulu)

kepadamu bekas kekasih..,

sedih gila kot time ko tinggal aku. ko tau x time ko msg aku bgtau nk putus tu aku ada kt kedai mkn?br nk naek motor plak tu!...nsb baek naek moto ngan member.so time tu air mata dh mengalir, dh xbleh nk merempit..mmg feeling habis-habisan lah..

dah 1 tahun 8 bulan berlalu...

aku nk ckp yang ko RUGI sgt2 sebab tinggal aku dulu...yuhuuu..rugiii weh rugii...
hahahhahahaa (tawa dlm tangis)....dem.asal ko tinggal aku weh.nape xbg aku tinggal ko..tercabar siooottttt! =)

ko rugi sebab, ko dh lepaskan peluang nk jd suami kepada seorang perempuan y baik....
(hahaha)




aku terpikir nk wat pasal ni, masa aku br balik bp..drive sorang2..haish.ni lah jd kalau drive sorang2.otak tetiba berundur ke masa lalu.nasib baek tayar kete xundur jugak....huhu sob sob..ni last la aku merapu camni..sbb lepas balik sana nanti aku pn xtau dah aku ni camne.masih bengong2 atau aku .................wallahuallam.. tapi aku mmg mengharapkan aku berubah.byk benda nk kne ubah.wpn org kata aku ni nampak baek, tp aku tau korang nk ckp hakikatnye takk baikkk kan..haha.

aku percaya kuasa Allah...kalau dh jodoh xkemana..walau dengan siapa...walau taraf pendidikan y berbeza..insyAllah.aku terima.kluarga aku trima..sbb aku mmg nk kan org y bleh bawak aku ke jln Allah...

kepada y sedang mencari, ada borang kosong x?aku nk isi ni.....

Saturday, June 18, 2011

alhamdulillah..

dalam persiapan untuk ke sana...syukur sgt2..:)

Monday, May 30, 2011

TERSANGAT2 BZ

FOKUS KEPADA PROJEK MASTER HAMBA....

TERKEJAR2 NK SIAPKAN B4 BULAN 12...

& TAKTALA INI...

HAMBA DAH PENING....!!

ADIOS.!

NITE EBERIBADI..

MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHA.

Saturday, April 16, 2011

mood mcm sampah?


berbekal 100 plus 325ml..................*thanx pak arab as a sponsor*
merayau sana sini demi menyenangkan semua pihak.
mmg gila lah.kerja gila.gila.gila!!!

bawak muka masam pegi sana sini.mood mcm sampah!

balik rumah berbekalkan badan y berbau, trus tido.mood mcm sampah!

buku2 bertimbun.conference papers xsentuh lg.journal2 xterusik.mood mcm sampah!

isnin submit paper.tp smua xtersentuh.isnin ni ada seminar, hati xmau pegi.mood mcm sampah!

dan mood mcm sampah sarap bila berlakunya pertambahan 'kakak2 kesayangan'....!!!

gila gila gila!!!!!

sekor prangai cam beruk.
sekor prangai cam lembu.
tp sekor2 tu semua 'bijak'...

aku bukan nk nilaikan atau samakan sesape dgn binatang or else.tp bila mcm2 hal org wat kat aku, dgn aku2 sekali dh jadi cam setan.even aku xpenah tgk setan tu camne...huk3.dan xterlintas pn di kepala aku nk mengaibkan sesape.

ragam kat makmal.ragam kt umah ni.haishhh!mcm2 karenah...

ada y sikit2 nk data.sikit2 nk gmbar.sikit2 nk itu.nk ini.itu kenapa.ini kenapa...ok.esok aku tukar no fon!!esok aku delete akaun fb!!..padan muka.aku dh uji.betapa beliau tidak peka.tidak sensitif..arghhh!!trasa dunia ni xadil..kalau aku bleh nilai y diri aku ni xsampai lg tahap buleh ajar org, knp tidak org laen pikir benda y same?TOLONGLAH...majulah sbb diri sdri.jgn makan dalam mcm tuh.seksa tau bila hak org laen tp claim sbg hak sendiri.kalau kita xpandang cermin, tak bermonolog, xmuhasabah, xmuhasarawakni lah jd!!!BOD tinggi nihh...LOS F!!

tlg jgn wat prangai cam dok umah sendri..haish.haish.haish.y ni aku xtau nk story camne.dah sampai tahap sembunyi2 dlm umh sdri dh ni.gila laaaaaaaaaaaaaaah!!!

kepala hotak aku dh xbtul..!
isnin ni jugak sv aku balik dr yaman...!mmg marbeles...TAHNIAHHHHH!!!

tlg halang gadis itu bunuh diri sbb tension ...kekekeke.
sekian...

Thursday, March 10, 2011

kawen2

nak kne start mukaddimah y baru ke nih??.....lama x update this blog.mau lap2 ckit blog y dah berhabuk!..

ok.

mukaddimah:
kawan2 saya ramai y nak kawen!
kawan2 saya ramai y dah kawen!
tapi saya je y xkawen2..!!

terharu?ke sadis?...gagagaga..

cerita tentang kawen......
ramai kawan saya y dah kawen!
kawan2 saya ramai dah kawen!
tapi saya je y xkawen2..!!


motif ulangan adalah rahsia...*.*


selamat kawen2 kepada syida n syam..(akan)
selamat kawen2 kepada tyzar n nani..(akan)
selamat kawen2 kepada mazlina dan pasangan...(akan)
selamat kawen2 kepada iza dan pasangan..(setel)
selamat kawen2 kepada sari dan pasangan..(setel)
selamat kawen2 kepada yuni dan pasangan..(setel)
&
selamat kawen2 kepada saya dan pasangan......(akan akan akan & akan mencari calon.akan akan & akan berkahwin tp taktau bila..)

dan rakan2 y lain...den xingt dah..


ok.setel bab kawen..masuk bab nikah..gagagaggaga.

TAK. TAK.

normal mode.

-----------------------***-----------------------------

Saturday, January 8, 2011

cerita pagi 080111

dapat satu text msg daripada kaklong...

"selamat pagi Dr Ain"

haha..tergelak aku.pekehal.bukannye den amik medic.leh lak berdoktor2..:)


Tuesday, January 4, 2011

Gembira.!kita share.

aku nk jgk update blog.!!

sbb aku rasa kegembiraan aku patut di kongsi...

jom2..kita bergembira..

wpn br je lepas kne sound dgn org y xlayak nk sound aku. xpasal2...

cermin diri anda.kita sama...kalau umur anda tua dari sy mgkin sy akan respek.tp kalau tgk ke prangai...umur 40 thn tua dari aku pn blom tentu aku nk respek.!!!

ok gmbira sgt2.byk berita baek.tp kne berwaspada.byk jugak y xbaek akn berlaku..kan kan..

may Allah bless us...:)