Followers

Thursday, October 28, 2010

patah xtumbuh hilang xberganti, xdak sape tahu luka d hati

semalam kne marah kt co - sv...hari ni lak dpt brita y xmenggembirakan..esok camne plak ntah..
hidup2...


ok.

ak pegi interbiu ari tu utk PLV. result dah tau..GAGAL...gagal ok bukan gagak..
wpn dah bajek xkan dpt, tp aku percaya y kalu kita mintak sungguh2 dgn Allah, kt akan dapat.sebulan aku wat solat hajat.sebulan incik selipar jepun ijau wat solat hajat.aku punye xckp la sebulan...(paham2 lah eh).dalam sebulan tu ( ms tggu keputusan) aku kdg2 was2.kdg2 rasa nk n xnk.campur- aduk...MAKA, doa aku bertukar daripada " tlg la ya Allah, bg lah aku keje tu" kpd " kalau betul rezeki aku, permudahkan urusan aku, berikan aku kerja tu"..ok..moral of da story, xpayah maen kalau2.mintak trus je....huhu.aku redha dalam sedih..huk2.tp aku rasa mungkin aku xbersungguh2.xkusyuk..n y penting ni bukan turn aku..Allah ada, ain..dun wori lah.rezeki ada d mana2..insyAllah...---> ini semua alasan utk gumbirakan hati.owh.esok jom pegi makan ns beriani kawan2.sy tgh sedih.meh makan..


knp aku gagal dlm interbiu tu...
  1. aku ckp awal2..kalu ko xmenipu jgn harap nk berjaya.masa lepas itvw tu mek aku dah ngamuk awl2 sbb aku xtipu2 ckit...dia kata cnfrm xdpt..huhu..sy based pd islam.mane leh maen tipu2.dulu kt sekolah sy di ajar y menipu tu perkara buruk y xbleh d ikut.salah saya? ke terlebih islamic??ahaaaiii~jelas sgt ke ak ni lurus bendul..kui2.~
  2. so, point no 2, masin mulut mek aku lah ea..:)
  3. org laen pakai kemas2 dgn kot segala bagai.aku pakai baju manutup aurat (kata islamic) sambil bawak tisu kat tgn gosok2 kat idung..see..??aku demam ok.nak jugak salahkan demam.sbb tu prestasi aku merudum..ahhaaaiii~.bongok je bunyi nye..
  4. aku rase ak dah hangin ni...point ke 4 ni aku plg cnfrm kuasa 24 ni.sbnarnye ada y pakai kabel..aku xdak kabel.sbb aku org miskin...aku bukan ank datuk2, tan sri2, prof2, pm2 segala bagai tu..ok..
  5. aku xterer bab2 interbiu..(jgn sesape nk promote buku interbiu kat aku.napar sedah keng..)

so, biar lah..rezeki aku dok UEL kot..hahahahahaha..(aku br je berniat nk lari dari projek master aku ni.).....last, jgn la dato' n en A baca blog aku....kalau baca pn xpe.aku tertekan ok.tertekan..aku keje toreh getah je lah pasni..master in civil eng tp keje toreh getah.peduli ape aku...!


aku tertekan .tekaaaaaaaaaaaaaaaaaaanter....tekannnnnnnter.....

*maaf.merapu2*penin..tido..:(

3 comments:

  1. sejak bile..panda wt pantun 2 keratan ne??huhuhu..xpow2..jgn giv up--pahne sedebuk bui data ko SV...sapa UEL sapo tau kan..

    ReplyDelete
  2. ijad- salam ziarah..:)

    teru- haha..sekali sekalo.kite berpantun.xleh nk bui gapo2 data dh.hati remuk..:(

    ReplyDelete