Followers

Tuesday, August 3, 2010

mimpi

ari tu aku mimpi, nampak jenazah org mati syahid.aku ada kat kawasan tu.masa tu org tgh usung mayat2 masuk dalam lori..subhanallah.takutnye aku tuhan je yg tahu..tp keadaan tu terurus, xde la kalut or else.sgt2 tenang....n aku ingat lagi name one of them..nama sahabat aku masa belajar degree kt uthm...

ari ni..
mimpi lagi....
ade 4 org omputis.
i'm not sure samada semua bukan muslim atau hny mrk 3 org je.BUT ak dpt rase y one of them adalah aku...nauzubillah..
(kuatkan iman aku pd agama Islam ya Allah.)
semua 4 org tu tertido stelah semua masuk dalam satu pondok. pondok tu ade kat tempat tggi sgt...then semua macam dibawa ke alam lain.masing2 bawak beg.diajar solat, diajar tentang islam..aku xingt ape y berlaku..cume aku ingt y bile balik ke pondok td, beg tu semua adalah bungkusan y mane dalam tu ada kain sembahyang..dan 4 org tu di ajar mengucap 2 kalimah syahadah...
tp ayat last y aku dgr, ade org kate..."kenapa kita nk mengucap??"..

then aku tersedar....


** apa maksud mimpi2 ni..???**
jgn la di pesongkan iman aku ni.....tkt aku.teramat takut. Azab Dia.....

Ya Allah......................................:(

2 comments:

  1. sesungguh nya mimpi mainan tidoo jer..usah biarkan hdup aiin diselubungi mimpi deh.

    ReplyDelete
  2. Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak :)

    ReplyDelete