Followers

Monday, April 5, 2010

kisah dulu2

hari ni rasa macam nak bercerita pasal hidup aku 2 bulan kebelakangan ni..bulan february n march 2010.

hanya tuhan yang tahu macam mana keadaan aku time tu.rasa nak nangis pn ade, tp mmg aku nangis juga last2 tu bile aku dah betul2 xtahan. dari lepas konvo sampai sekarang aku diduga melalui DUIT. aku pn xpaham kenapa. cuma kalau dulu,aku nak selesaikan masalah duit orang lain.hmm..cerita lama.sekarang ni, dh ok.sbb aku pn dah xde pe2 hubungan ngan dia.cuma ade benda yg xsetel ckit lagi.haisshh..

aku ni seboleh2nye xnak mintak duit dengan kuarga.xnak menyusahkan sapa2.memang aku ada 2 abang dan 2 kakak.tp diorang semua dah berkeluarga. agak segan la nak mintak apa2.diorang pn ade tanggungan masing2..(sebelum aku nak mintak duit ngan adik bradik aku, aku akan tny dulu mek n ayah aku.if dorang kata JANGAN, aku xmintak la)..aku kan adik yang baik..hihihi

back to my story..cita dia camni.bulan 1 tu aku dapat gaji RA utk bulan 12 punye.so, life aku ok. TETAPI aku agak keborosan dekat2 akhir bulan tu sb aku agak ingatkan duit aku akan masuk bulan 2 3 and seterusnya.tapi malang xberbau, bila duit xmasuk2...masa tu jugak la aku nak kene setelkan bil hs, mana nk bayar sewa umah lagi, nk makan, minyak n seme2 la..nk mintak malu, sbb aku xnak susahkan sape2 pn.dr awal aku smbng master lagi aku dah berazam xnak menyusahkan sape2.sbb mek n ayah aku sara kami adik bradik sampai ijazah je.so xadil lak..

tp tu lah org kata, doa n berdoa.rezeki Allah xpenah abis..alhamdulillah..ada keajaiban berlaku.duit aku masa g wat kerja lapangan masuk separuh2.bile abih satu part, lg satu part masuk.ade la dalam rm300++.. n biler dekat2 nak abis je duit tu, masuk plak duit y aku dahulukan utk byr pendaftaran master b4 dpt KPT..so, Alhamdulillah la..duit xputus.dgn duit tu la aku guna nk byr sewa, makan minum semua2 la.mmg berjimat tahap cipan la.sampai mkanan y aku bleh mkn kt umah hanyalah oat je.y laen bukan aku y punye..hahaha

tp bila aku tahu duit aku akan masuk, time tu ada la dalam 100 lebih lg.nk tggu duit tu masuk ade dekat 2 mggu lg.last aku mintak gak nga mek aku.sbb time tu aku nk bayar utang member aku y aku dahulukan utk bayar *^*&%^ org lain. dah la time tu xda duit.sumpah, aku xredha!!n aku terpaksa byr..........................:(

tp xsempat lagi aku nk guna duit y ayh aku bank in tu, duit utk grant y sepatutnya dpt setiap bulan tu masuk...huhuhu..syukur Alhamdulillah..:)

sekarang aku tgh cari duit utk projek.skrg ade rm3k++. i dun think its enoughhhhh!!...kalu mintak PGD n NSF, then y GIS ni aku convert to duit projek cun jugak kan..~hope my sv can help me nk tukar benda alah tu.y PGD n NSF, aku xmo dia campur tgn.tu urusan aku..aku xnk org kate aku ni terlalu bergantung padanya..kalu xdpt xpa.tu bukan rezeki aku.sekurang2nya aku mencuba.....kan sayammmm.hehehe


wan aku (nenek) ade ajar mek n ayah aku, aku curi2 dgr.ni utk murah rezeki or org tua kata paggil duit ntah ape ntah.aku pn xtahu.try la amal mane tahu kan...

pagi: baca laa uk, ayat 1000 dinar
lepas asar : baca surah al-waqiah

2 comments: