Followers

Thursday, January 7, 2010

masalah tanpa penyelesaian

disaat2 aku dh nekad utk tukar haluan idup aku, tetibe ade kmbali sinar harapan utk aku teruskan master aku.wpom aku xstart wat pe2 pom lagi..wpom keadaan dh jd ok balik, tp hati aku prasaan aku ttp xmo n xde hati dh nk smbung master nih.ntah laa...ntah laa..aku dh kosong.prof mintak aku tukar tajuk laen, tjuk y membuatkan aku berumah kt dalam lab.n of coz tu bukan aku!sbb aku bukan jenis y suke tumpu satu2 bnde je..aku bukan jenis y nk wat pe y aku xsuke.aku bukan giler harta,nama or else.tp y aku nk pengalaman br.salah kah aku?

projek y ntah pe2.ye!aku xsuke kaji bnde tu je.sampai mati tu je la y aku tau.aku xnak cmtu.tp prof da jnji dl kalu ak wat tajuk ni aku bleh tamatkan setahun setngh je......tu aku suke.tp lepas tu camne?hmm.aku nk letakkan syarat la.setahun setengah.lepas tu aku nk blah.

bnyk pihak terlibat skrng nih.semalam aku nangis2 nk balik.xnak dh smbung blaja.tp knape mesti ade keajaiban ni sdgkn dah cnfrm2 bajek tuh dh abes.knapa?knapa?knapa keajaiban ni berlaku?saje nk wat aku penim kepala kan...aku dh call,dh cnfrmkan y bajek tu dah abes.tp knapa tetibe ari ni aku dpt email cam tuh?aku xnak...tp dah dpt..kalu kuarga aku tau camne?

sukarnye nk wat keputusan..ni penentuan idup aku.bak kate gen2..

"ain, tiko pluang ado depe mato ni amek la kan.hu2.buke senang nk leh ngaji plop kan"

die mmg suke letak kan kt belakang, bukan salah aku..huuu


hok susohnye nk dpt sponsor.haissshh!ntah laa...aku dh blank.aku nk smbung ke x eh...aku dah bercadang nk tangguh bljar 1 sem.aku nk blah blik kg dl..asek balik je.hehe.ade aku kesah!

knpa seme bnde nk penim kan kepala aku skrg nih....esok...tggu esok camne crite.ape jawapan NC.mungkinkah stuju or tidak setuju?ntah laaa..haiiyyaaa UTHM.nape la aku bleh da kt cni lg.xtau sape y bleh tlg aku.xtau sape y mampu tenangkan pikiran aku..grant.grant.grant..malaysia oh malaysia.menci la mcm ni.nk blaja pom xbley.aku nk smbung smpai phd la.ngok ngek!


aku try utk tidak melatah awal2.tp terlatah gakk.nk wat cmne.aku mmg jenis kalut..aku cube mengSOFTkan perjalanan idup aku.aku mencuba dan trus mencuba.tp ternyata halangan aku bnyk sgt.ape y akn berlaku ni sbnarnye?ape hikmah dr semua y dh berlaku nih?aku bluuuuurrr la cmni.bnyk sgt tanda soal dlm idup aku.xnampak.xjelas.xclear.nape aku dipilih utk trima 1001 masalah kt dunia nih?baek dari segi aku sndirik atau pamily aku..aku de gak ckp2 ngan mek aku pasal dugaan kuarga kami.kuarga aku ni jhat ke sampai asek di duga je..tp kt mek, Allah wat idup kite gini sbb Allah syg kite.xmo kite leka..terpesong.trima je dgn redha.wpom ianya sakit.hmm..tp sekuat mane nye aku nih?ak xsekuat mek..aku xsehebat mek...


cmne nih.sape nk tlg selesaikan tanda soal dlm idup aku...


-patut kah aku tangguh blja 1 sem n then keje?
-patut ke aku truskan dulu pe y ade, then sambil2 tu apply mara n kolej tuh?if dpt aku tgguh blaja.cmtuh bleh?
-if smbung, utk yuran lepas.tp utk bulanan cmne?nk mkn pasir?aku kalau bleh dh xmo menyusahkan mek ayh aku.kuarga aku tggung ank blja hny smpai ijazah je.y laen sndiri.tp aku y ijazah pom sndiri2.buleh kira dgn jari bnyk mane aku mintak kt umah.xcam abg aku.hahhaa..(mati lor kalu die bc)
-patut ke aku blah cmtuh je?...xyah gtau pe2.aku xnk blaja dh oke.tp cm la aku ni dh ade jln laen.kalu dh da keje laen cite la kan.aku skrg ni wat dek je..kalu ade rezeki aku, ade la..

aku sedikit bengang.prof dh mula bndingkn aku ngan stdnt die y laen.huhuhu.sape ank tiri, sape ank sendiri nih..xmo cmni!





No comments:

Post a Comment