Followers

Thursday, December 16, 2010

sayu hati

saya di sini kerna dia..
saya dpt apa y sy ada sekarang kerna dia..

dia byk tlg sy...
xterkira..

thanx dato'..
jasa dato' sgt2 saya hargai...
setulus hati saya, ank didik dato' (tp sy xsehebat anak didik dato' y laen.*kecewa*)

#################################

sedih teramat dgn khabar angin itu...
saya tahu itu xbenar!!!

kepada tukang sebar:
-logik lah ckit kalu nk wat citer dongeng tuh.cuba tgk pelakon dan jalan cite tu sesuai ke x.contohnya kalau ko sruh wardina belakon cite lucah..logik x???aku gelak je dgr cite x logik 2.tp dalam masa y sama aku menyumpah mereka berkenaan!!
- tlg belajar menghargai org y dh byk berjasa.dulu masa beliau kat atas bukan maen sorang2 tu baek.kipas mengipas lah yer...mmg aku terkilan.hilang 'kerespekan' pd mereka..hmmm

Monday, December 13, 2010

hantu kak limah

salam,
taktala waktu menunjukkan pkul 1.00 pagi.sy br balik tgk wayang..( mek, sori lewat blik...hehe).cite hantu kak limah blk kg..hahahha.

best sgt2!!..
aku gelak bukan maen lagi.terbang seme masalah.



korang tgk sendiri..betapa mengongnye dorang...

"cer cite cer cite" , " plawok, plawok, plawok", " bullsit" etc.nk pecah perooot...:))

Monday, December 6, 2010

xbleh tido

sepanjang bulan 12 ni, sehari je aku tido awl..hari laen tido lewat.aku xbleh tido,bukan xnak tido.sgt2 tensen..xtau dh nk wat camne..sakit kepala la camnih...stress tau dak!!!.camne nk setel nih...hmmm...~

Saturday, December 4, 2010

pikir sblm follow..:))

kepada y jd follower..thanx..~heeeayyy.(tgn ke bahu)

sy rasa blog ini xpatut di follow...sebab:

  • dalam ni xda ilmu y bleh di kongsi.semua sekadar catatan harian sy.adalah sgt2 merugikan kalau masuk blog y xberilmu camni..buang masa anda semua.maaf, ianya satu kerugian.
  • kepada y follow saya..sy akan follow balik.pastu tgk isi..kalau best, sy akan baca diam2 blog anda..n sy xsuka tggal jejak.adalah merugikan jika mendapat follower y xtggal jejak cam sy..tp xpe.sy tau anda xkesah.tp sy kesah.eh..ke situ plak.
  • gmbar2 saya xcantik.sbb sy xcantik.sy.so blog sy bukan cam org laen punye blog.mereka cantik.tp sy xde semua tu...saya jeles.tp ckit2 je..sy tahu sebab Allah jadikan saya camnih..dun wori.saya still gembira dgn kekurangan saya...(hati manyak suci ini hari)
  • saya pemalas..update??tggu lah bila mood sy ada.kalau tak...asek dok 'fuhhh bertahan' sampai sudah..kuikuikui

Saturday, November 13, 2010

fuuhh..bertahan!!!

saya kena bertahan!

tgk kawan2 dah kemas2 brg2..mereka wat y by course punye.sthun setengah...hmmm..

saya setahun dah menghampiri..projek ntah ape2..sy hanya akn bertahan until december 2011.after tu kalu xabis gak, wa blah dari uni nih..sori lah nk dok lame2..dah 5 tahun kat cni.hati budi, gosip2 fakulti, gosip pekerja2 uni saya tahu, sy kenal sapa y gatal, sapa y menggatal..saya tahu sistem sebenar uni...(xbleh komen panjang2 bahaya!!)

drop da subjek.

sy hanya akan g sabah kalau b lin pegi.kalu x, sy xkan pegi..naek kapal tobang soram2 xpe lagi.tapi dok kat sana soram2.buat segala hal soram2 adalah menyakitkan hati adinda...huhu.terpinggir tau x!..b lin kata,xpe ain belajar...huhu.sy xbersedia.saya kan kanak2 umur 24 tahun..:P

saya masih takut nk jumpa co-sv saya....kalau letak pisau kat leher pn belum tentu sy nk g..wpon paper y die sruh saya tulis ni cam xbrape nk...erkkk... logik kot.sy nk kne diskas tp sy xbleh tgk muka dia..camne????

Sunday, October 31, 2010

ber-facebooking


pantun gunung daik y banyak cabang..:)


KLIK GAMBAR ATAS UTK PEMBESARAN SAIZ AKU..

kelate mene weh

alhamdulillah...

aku tumpang gembira coz sep2 kelate mene.so, esok cuti..tahniah la mugo puok2 demo maen besungguh2..

berbaloi cik abe ambo g tgk ore maen bola..td call, serok tekok dh.hakhak.
aku teka kelate 1, n9 2..hihi.saloh negeri lah.mata tu betul doh..=))


TAHNIAH....peluk cium dari anakanda d johor.eh. eh. eh..

Thursday, October 28, 2010

patah xtumbuh hilang xberganti, xdak sape tahu luka d hati

semalam kne marah kt co - sv...hari ni lak dpt brita y xmenggembirakan..esok camne plak ntah..
hidup2...


ok.

ak pegi interbiu ari tu utk PLV. result dah tau..GAGAL...gagal ok bukan gagak..
wpn dah bajek xkan dpt, tp aku percaya y kalu kita mintak sungguh2 dgn Allah, kt akan dapat.sebulan aku wat solat hajat.sebulan incik selipar jepun ijau wat solat hajat.aku punye xckp la sebulan...(paham2 lah eh).dalam sebulan tu ( ms tggu keputusan) aku kdg2 was2.kdg2 rasa nk n xnk.campur- aduk...MAKA, doa aku bertukar daripada " tlg la ya Allah, bg lah aku keje tu" kpd " kalau betul rezeki aku, permudahkan urusan aku, berikan aku kerja tu"..ok..moral of da story, xpayah maen kalau2.mintak trus je....huhu.aku redha dalam sedih..huk2.tp aku rasa mungkin aku xbersungguh2.xkusyuk..n y penting ni bukan turn aku..Allah ada, ain..dun wori lah.rezeki ada d mana2..insyAllah...---> ini semua alasan utk gumbirakan hati.owh.esok jom pegi makan ns beriani kawan2.sy tgh sedih.meh makan..


knp aku gagal dlm interbiu tu...
  1. aku ckp awal2..kalu ko xmenipu jgn harap nk berjaya.masa lepas itvw tu mek aku dah ngamuk awl2 sbb aku xtipu2 ckit...dia kata cnfrm xdpt..huhu..sy based pd islam.mane leh maen tipu2.dulu kt sekolah sy di ajar y menipu tu perkara buruk y xbleh d ikut.salah saya? ke terlebih islamic??ahaaaiii~jelas sgt ke ak ni lurus bendul..kui2.~
  2. so, point no 2, masin mulut mek aku lah ea..:)
  3. org laen pakai kemas2 dgn kot segala bagai.aku pakai baju manutup aurat (kata islamic) sambil bawak tisu kat tgn gosok2 kat idung..see..??aku demam ok.nak jugak salahkan demam.sbb tu prestasi aku merudum..ahhaaaiii~.bongok je bunyi nye..
  4. aku rase ak dah hangin ni...point ke 4 ni aku plg cnfrm kuasa 24 ni.sbnarnye ada y pakai kabel..aku xdak kabel.sbb aku org miskin...aku bukan ank datuk2, tan sri2, prof2, pm2 segala bagai tu..ok..
  5. aku xterer bab2 interbiu..(jgn sesape nk promote buku interbiu kat aku.napar sedah keng..)

so, biar lah..rezeki aku dok UEL kot..hahahahahaha..(aku br je berniat nk lari dari projek master aku ni.).....last, jgn la dato' n en A baca blog aku....kalau baca pn xpe.aku tertekan ok.tertekan..aku keje toreh getah je lah pasni..master in civil eng tp keje toreh getah.peduli ape aku...!


aku tertekan .tekaaaaaaaaaaaaaaaaaaanter....tekannnnnnnter.....

*maaf.merapu2*penin..tido..:(

down down down

stresssss.....

tension..................


kenapa jadi camni???????

Tuesday, October 26, 2010

projek2

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang

Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman


[Ana Raffali]
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya

ulang chorus

[Altimet]
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

ulang chorus 2 kali


lagu ini sgt best...ari tu kemain lagi aku kata xnak download lagu ni..:)


ok.k..nk gtau pasal projek....

  1. alat dah sampai minggu lepas.yakni displacement transducer, pore pressure, n earth pressure cells
  2. skrg tiap2 hari duduk atas lantai.sambil tgn dok raba2 bawah box, bersama sebatang spanar..; aku rasa aku mekanik xterlatih y tak tau tukar tayar kreta..
  3. re-design kedudukan alat dlm box sudah disetelkan...pening2 seploh sen.
  4. hari ni tetiba nk kne tebuk- tebuk dekat papan lapis y aku gunakan..so, tis khamis br bleh tebuk2.esok proses memasang kaki n holder utk earth pressure cells n alat2 berkaitan.ahaaai.
  5. skrg tgh pikir camne nk pasang disp. transd. kat atas peat soil. dan camne nk letak papan tu dgn adenye si pore pressure lakkkkkk..fenim2.
  6. itu je...sepanjang 2 weeks ni keje aku.sambil2 merujuk2 buku2 di library dan jugak sambil mencari2 data peat seluruh malaysia dan juga journal projek aku....owh..semua masih dlm progress.camne den nk balik rayo????keje belambak2....


pikir2....!!esok nk wat pe..huk2.

HEPI BDAY TO MY KAKLONG...semoga sehat sokmo n panjang umur n dimurahkan rezeki n semakin kurus dan slim selepas ni..hehehe..:)




Sunday, October 24, 2010

baca laaaaa...dari sumber laen ye.:)

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya

hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap

menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu

merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain

lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang

berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon

untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu

sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat

bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa

pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau

tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia

ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon

untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan

mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi

baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.

Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran

yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh

di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau

mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika

kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.

bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar

mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS

dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas

dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari

kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak

pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin

mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,

kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Saturday, October 16, 2010

gedik2 tepi sudah buang..cikwan..~hope awk buleh klik2 dgn senang dan tenang..~n to sky, sorry..page sy berat kan.dulu awk dah gtau.tp sy xtukar..huhu.t ada masa sy tukar page simple2 je.sesuai ngan usia dewasa ku..hehehe.:)

luah- meluah

selama ni ape y mek n ayh mintak aku wat, aku tunaikan..(ank y baek kan..hehe)

balik raya puasa ari tu..mek mintak aku pakai baju labuh. xpayah pakai sluar jeans.pakai seluar laen, xpn pakai skirt.katanya suka sgt org pompuan pakai camtu coz nampak sopan..aku sengih je.aku kata, xbrani nk pakai camtu.nanti org tny soklan pelik2 pasal agama, dah la xbrape mahir ilmu agama ni...hehe.(jawapan y muncul time tu).mek jawab, parok la gitu, niat nk ttp aurat je la..ngeee~


aku sebenarnye buleh je pakai camtu...buleh sgt la kalu setakat nk pakai baju labuh.tp sluar jeans, cm xbleh lagi la nk stop pakai.nk panjat masuk dalam box aku tu xkan nk pakai skirt??huhu.nk kne prepare diri dulu sblm pakai camtu.insyAllah..keinginan dah ade.cuma blum betul2 bersedia..sabar ye my mum..( cam mek aku baca je blog ni.hak2)...anakanda sedang membetulkan diri.( y ni pn nk bgtauuuu kaaa???)


nasib baek xsuruh pakai tudung labuh...huuu.mungkin beliau masih berpuas hati dgn pemakaian tudung sy sekarang...hehe.cuma raya ari tu je.tudung saya dkritik hebat..!!
maka di kesempatan ini..incik slipar jepun, hadiah bday saya bulan 9 ari tu mana?kang i wat tak tau u punye bday br tauuu..(seperti nada paksa memaksa serta ugut mengugut di sini ye...:P)



** dulu, aku penah berazam kalu aku kurus aku nk pakai tudung labuh.pastu aku kansel kan azam tu.pastu dan2 dpt permintaan gini..**

Wednesday, September 22, 2010

petanda2 tua

walaupun kesempitan masa..sy cuba update! sempit la sgt..dh namenye pemalas.hak3.pg td br sampai dr kg...sgt letih.bdan gemok camni la.dok dalam bas lama2, kaki pn dh naek sembab ( btul ke eja camni).sekali pandang cam kaki gaja* je..hahahaha.mengata org laen xbleh.ngata dri sendiri je la..:)

bercerita tentang raya...

raya tahun ni, dpt duit raya sgt2 ckit..xpenah camne.sedih!!tetibe rase taraf ank bongsu dah xde pe2 makna dah..owhhhhh..~Rm75 je..merudum giler~dulu dpt gak lah cecah 200++..abg ipar aku kata tu tanda2 aku DAH TUA..hahaha.br 24 tahun kot..!! naseb baek dpt kan.tp aku dpt agak y thun depan ak xdpt pe2 dah..mek aku kata tahun depan or tahun depan satu lagi aku xkan dpt sesen pn.tp aku akn memberi..maknanya duit aku negatif..~xda y positif.xmasuk seposen pn...waaaaaaaaaaaa.haru.

cuti raya 2weeks.ganah x??sekali sekala..then, ak akan blk kg sekali lg utk g intrvw pegawai latihan vokasional (PLV).huuu..sekali pikir cam xnak balik.rase xberbaloi.kalu xdpt rugi duit aku.haha.skrg kne pikir pasal duit. *nak kawen kan ( gile ape nk kawen pakai duit grant)*huahuaa....+++ kne byk stdy.lagi la aku xbrape nk rajin..ngeeeee

so, kisah raya tahun ni laen ckit..alhamdulillah, bln ramadhan xde pe2 masalah y kritikal.ayh sehat.mek sehat.cume mek ade bengkak2 kat kaki.hope mek sehat cepat2..huhu.n utk balik cuti kali ni gak, aku rase otak aku mereng. mek ayah aku nk g mane2 pn aku amek tahu.pastu ak dok pikir pasal dorang selamat ke x.doa jgn jd pe2 kat dorang..adeh.risau aku.selagi aku xnmpk dorang selagi tu aku xleh dok diam..adakah tu petanda aku ni DAH TUA?dah buleh jg mereka...insyAllah,akan ku jaga mrk sampai akhir hayat aku..aminn..:)

kite truskan ke cerita cinta.eh eh..dah ropa masuk pertandngan bercerita lak..aku pidato sini kanggg..haha


gmbr raya??serius!!!!!ak x amik byk gmbr cm tahun2 lepas...tu pn aku rase petanda y aku ni DAH TUA....huhu..

Wednesday, September 1, 2010

HARI INI 1 SEPTEMBER...

1 september 1986..~

lahirnya sorang budak y agak chubby atau sebetulnya chubby teramat dari dia kecik sampai besar. kulit dia cerah la jugak.gebu ok.masa dia kecik2 dia suka gaduh dgn org tua.dia pn kompius nape org tua suka cari gaduh dgn dia.tp y pasti mereka just nk dgr dak kecik y chubby tu sebut " aku xnak balas, biar tuhan balas"...then mereka akan senyap.senang!

dak kecik y chubby dgn kulit cerah lah jugak ni sgt2 senang nanges atau dgn kata lainnya manja..hu2. y dia tahu ape y dia nak dia kne dapat.tp dr kecik dia dh idup susah.kluarga dia xajar dia hidup mewah.cian dia..dia jeles gak kdg2 sepupu2 y lain dpt naek keta besar, tp dia naek motor buruk ayah dia je, naek kete buruk ayah dia je.dak kecik ni dari kecik tanam azam (cian ko azam muda2 dah mati) utk berjaya.budak kecik tu dh tgk betapa susahnya idup mak ayah dia.si emak buat roti goreng hantar ke kantin.si ayah seorang jaga sekolah.pegi sekolah naek motor.ayah budak kecik tu selalu sakit2, so arwah abg budak kecik tu y akn teman ayahnya ke sekolah.kecian ayah budak kecik tu.ank kesayangan dia dah xde..Allah maha Esa.emak budak kecik tu siang hari menjahit baju.budak kecik tu tgk je bila emak dia sakit2 belakang.lenguh2 badan.budak kecik tu pasang azam lagi ( cian ko azam).nak berjaya..

budak kecik tu ada prangai buruk. dia sorang y xsuka bgn lambat kalu hari sekolah.kalu bgn lambat budak kecik y chubby tu akan buat mcm2 alasan utk xke sekolah.dia akan mengamuk satu rumah.cian mak ayah bdk kecik tu..terukkan budak kecik tu..duit saku pegi sekolah RM1..byk tu.mcam2 bleh beli kak kantin kakpah n kedai moksah.

bila dah masuk sekolah menengah, budak kecil chubby tu jadi makin chubby.so dia dh xjadi budak kecik, dia budak besar y chubby.

di sekolah menengah budak besar y chubby ni seperti dulu lagi.katak bawah tempurung.bdak besar y chubby ni apply macam2 utk ke sekolah y lagi baek.dapat.tp ditolak..budak besar y chubby xbersedia nk membesarkan body sorang tanpa keluarga.owh...!

tp dengan result spm, bdak besar y chubby ni dpt ke matrik.tp masih xkurus2..xpe laa budak besar.dah xde rezeki.maka ke kolej mara kulim la jatuhnya budak besar y gemuk ni..setahun..budak besar y chubby maen2.result hancur.sbb budak besar y chubby dh mula maen hati, cintan- cintun, jiwang karat berkarat2, kasih xkesampaian dan sebagainya..cian hati.*bangang*

bdk besar y gemuk eh y chubby tau result die masih lepas utk ke uni..so dgn xkesah dia apply uni.tanpa pikir nama u, lokasi u..sikit pn i xkesah kat u.eh..dia mintak ikut kos.cian sehh..civil engineering!!.( dulu xtau pn awam in English tu civil) seeee????

tp xpe...budak besar tu dh kurus..TIPU!!!!

budak besar y makin besar dan chubby tu belajar bersungguh2..dgn byk2nya kekejaman y berlaku masa belajar, dgn kepulauan manusia2 terhadap dia..sungguh sadis.(aku dh menitis air mata cite sal dak gemuk ni!!).xpe..dak besar makin chubby tu study sungguh2.dan alhamdulillah.grad dgn 2nd upper..( dgn kegembiraan berganda pada sem 5 dan 6 = 3.87 n 3.76..keji x??nk gtau dalam ni jugak.)

dak gemuk sambung belajar...!

yeeaa..serius bagus kan dak gemuk tu.
dan ...

hari ni 1september 2010, genaplah 24 tahun dak gemuk y makin gemuk dan xkurus2 wpn dh makan jus mate 5, eh eh..tersasul...~

epi bday dak gemuk.!!..
epi bday aiin, epi bday yin.epi bday aku...huahuaaaa...~

1 september 2010 ~ di bulan puasa y indah~ semalam merdeka day.aku xtipu ok~indahnya dunia jika hari2 adalah seperti bln Ramadhan~.....

**gemuk xbest.chubby tu cam manje ok!.sedap..


Friday, August 27, 2010

knp ada rasa...

sy rasa...hmmm


saya rasa macam....hmmm


saya rasa mcm nk pakai tudung labuh sama jubah....

Thursday, August 19, 2010

aku malas nk ckp panjang2...~

rujuk cni ..

Tuesday, August 3, 2010

mimpi

ari tu aku mimpi, nampak jenazah org mati syahid.aku ada kat kawasan tu.masa tu org tgh usung mayat2 masuk dalam lori..subhanallah.takutnye aku tuhan je yg tahu..tp keadaan tu terurus, xde la kalut or else.sgt2 tenang....n aku ingat lagi name one of them..nama sahabat aku masa belajar degree kt uthm...

ari ni..
mimpi lagi....
ade 4 org omputis.
i'm not sure samada semua bukan muslim atau hny mrk 3 org je.BUT ak dpt rase y one of them adalah aku...nauzubillah..
(kuatkan iman aku pd agama Islam ya Allah.)
semua 4 org tu tertido stelah semua masuk dalam satu pondok. pondok tu ade kat tempat tggi sgt...then semua macam dibawa ke alam lain.masing2 bawak beg.diajar solat, diajar tentang islam..aku xingt ape y berlaku..cume aku ingt y bile balik ke pondok td, beg tu semua adalah bungkusan y mane dalam tu ada kain sembahyang..dan 4 org tu di ajar mengucap 2 kalimah syahadah...
tp ayat last y aku dgr, ade org kate..."kenapa kita nk mengucap??"..

then aku tersedar....


** apa maksud mimpi2 ni..???**
jgn la di pesongkan iman aku ni.....tkt aku.teramat takut. Azab Dia.....

Ya Allah......................................:(

Sunday, August 1, 2010

emo 1

tolong la jgn wat perangai lagi..ak xlarat dh nk pk.kdg2 aku rase aku ni bagaikan pencuri d tempat sendiri..hmm.tp aku xmencuri ye.ni ade maksud tersirat..

seriously, ak rase stress..
too much !!
seme benda nak kne pikir.aku nk kne cuba abiskan semua nye within 2years.how kam..bing!!?dah abes satu sem, tp everything macam dust je.waaaaa.huhuhu.

malu..malu pd sv, malu pd kawan, malu pd kuarga n plg malu pada Allah...dosa aku pada Dia...xterkira.

bersambung....

Saturday, July 31, 2010

peat aku benci ko!

ak sgt2 malas nk update blog sekarang.malam2 pn dh jarang2 on9.pkul 11.30 dah tidooooo...bagus kan.tp 2 hari ni aku dh back to da normal...

minggu lepas ..

ke Mardi Pontian..
thanx to pengurus stesen (if xsilap jawatan die), en norman..en hamid dan semua y dah tlg ari tu..termasuk kak salina n en rahim from uthm..
alhamdulillah, sampel dah amik.but i dun think it enough.e/though dh kecikkan box tu ke saiz 200x100x70. hhohoho.so, nantikan ketibaan kami kembali ye...hehe.



serius, sgt2 leceh main ngan peat soil ni.aku rase nk hempuk2 je tanah tu.hehe.kebetulan masa g amik tu dh beberape hari hujan xhenti2. so paham2 laa kan.si peat soil ni dh sememangnya byk air...tanah lembut kan.die sedara dekat2 dgn clay soil. same je dorang punye perangai.lembik semacam.hak2.xsampai 0.5m, air dah melimpah..pergggghh.br je buang top soil, air dh kuar..mane tahan.last2 amik gak tanah tu n separate to 2 parts; y xberape byk air n y melampau2 ade air...huhu.now, aku rase cam ade idea laen.lepas discuss nga mr felix la.aku rase better amik bahagian y atas, y xbrape byk air kan..then i will assume seme tu homogeneous.ngeh2.aku design, so suke ati aku la nk wat cmne pn.hahahaaaa...~

tp y memeningkan kepala aku, cmne aku nk kaitkan y kat lab dgn y dlm software..huuuu.marbeles,dan2 kalu tmbah lak ko kne kaitkan dgn field....yeaahh.scale effect~anyone y tau bleh x ajar aku???bg ideaaaaaa pleaazz..tambah2 bermain dgn plaxis 3D. tidak la sgt2 xpert.plaxis 2D pn aku sedang belajar lagi..huhu.sy xlayak nk ajar mane2 psm student lagi..tlg la percaya..:)...


jom main air~

Monday, July 19, 2010

~jln2~

3 Julai 2010

hepi bday my lovely bro~Al-Fatihah~

- ari tu aku g jalan2 Melaka dgn housemate.best x kalu aku buat name jln2 umah tu jadi jln2 sarjana??nk kne tunjuk kad matrik ke??...hua2..kt kan dasar senior!!ok gedik. mentang2 satu umah dak master.serius xbangga.'hoho sila abaikan y xberkenaan'

kenal x ape kat atas ni???benda alah ni lah y diletakkan dalam tomyam~serius tgk pn dah rasa nk muntahhhhhh..!adeh..letak y kecik xbleh ke....dah ropa sotong gergasi je..huhu



lauk pauk y di order~
saya xmakan ikan , tp sy try...
: boleh la ckit2:


berjaya di makan dgn pelahapnya~hak2!



ini kat melaka ye kwn2
perkampungan ikan bakar terapung
dah g sekali, xrase nk g lagi...sorry~
not my taste























~






Sunday, July 11, 2010

jawab SoklAn bebaiK

1.ape name blog dan kenape letak name tu?
+mANgkuKTingkATBerkATa-kATa+
# aku suka nama ni.xda sebab y specifik, pasifik mahupun antartik#



2.apa url blog anda dan dr mane dtgnye namanye?
http://mangkuktingkatberkata2.blogspot.com/
#merefer kepada nama blog..xkan aku nk letak nama aku kat situ..tamaooooo2!#



3.apa method penulisan anda?
#method??if ade cikgu BM y TERbace blog ni, tlg la gtau..aku tatau..?#


4. pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?
# pernah je.SEKARANG ni aku rase cam nk hapuskan blog ni.sgt2 malas nk update.sgt2 malas nk gtau kt org perkembangan sndiri.aku dalam dilema sebenarnya.:)#


5.pernah ahli keluarga baca blog anda?

#pernah.dulu...abg aku google name die...kluar blog aku.ank sedara aku google name die, siap kuar gmbr die y aku letak dalam blog ni..dan2 je cerita pasal blog aku femes kat umah.tp aku delete semua tu dgn harapan xdijejaki.tp sampai sekarang aku dijejak...huhu#



6.apakah perasaan anda bila ade org kate blog anda buruk sedangkan ade yang kate cantik?
#peduli ape aku.kalu ko rase blog ko lagi cantek, meh tunjukk kat aku..kalu xcantek siap!!.haha..citarasa masing2.depend pada diri masing2.so xyah la susah2 pikir blog aku ni cantik ke x..as long as blog ko cantek, ko diam2 sudahhhh#


7.bile blog anda di beranakkan?

#jap2.ko rase blog bleh branak or di beranakkan ke x???pikirkan dan selamat beramal....hahaha#


8.siapa org pertama yang tahu anda ade blog?
#aku rase cam aku je org pertama y tau aku ada blog.org laen aku xpasti.y aku betul2 pasti ...aku laa y tau dulu..=P#


9.apa perasaan anda bila org mengatakan tentang blog anda di campus?
#hmmm..aku gelak kuat2.cam suatu ketika dulu..ceh2.mase print poster psm.terkena gak la aku dekat ustaz din.dan2 warning " jgn dok wat masuk blm mangkuktingkat plak...".lebih kureng cam tu lah.aku xbrape nk ingt..tp aku kene gelak n ak of koz la tumpang gelak sekaki..huhu#


10. sila senaraikan 5-10 orang yang nk di tag

#sape2 y rasa nk menjawab silakan...#

Friday, June 25, 2010

:(

YA ALLAH...
MOHON DI PERMUDAHKAN URUSAN KU..

YA ALLAH..
BANTU LAH AKU..

YA ALLAH..
LINDUNGILAH AKU..

YA ALLAH..
TERIMALAH TAUBATKU..

YA ALLAH..
HANYA PADAMU AKU BERSERAH..

MOGA DIAMPUNI DOSAKU YANG LALU..
MOGA DIMURAHKAN REZEKIKU..
MOGA DIKUATKAN IMAN DI HATIKU..
MOGA AKU SENTIASA DIJALANMU..
JALAN KEREDHAANMU..

AMINN..

Tuesday, June 8, 2010

masak - memasak


adalah sangat sedap kalau dapat makan ni hari2...td pn aku makan, ari tu pn makan.ari akan datang pn ak akan makan.org kelate paggil collek...sedap!!cam org ngidam je aku ni kan..hahahaha.dari kecik lagi aku suke.nk wat camne.kalu aku balik umh n time tu musim dia, fuuuuhhh..meleleh kot.makan pulop dgn cuka+gara+gula+belacan+ lada...masyukk sgt2!!




ni cerita tghari td..makanan kami td agak menakjubkan bukan?ni la y terjadi bile kerajinan bersemai.hak2.aku tukang sebok2 je.aku kan xpandai masak...tp aku xde lah terkejut kalu tetiba ak pandai masak!kalu xpandai kita belajar.kalu xtahu kite bertanya.kalu nk makan kita beli.kalu nak, kt usahakan biar dapat.kalau xreti bahasa, kne reti2 kan la.so, xde la nk makan megi pon mintak.nk milo pn mintak.nk telor pn mintak..tp bg balik xde la plak.owhhh..keadaan gni sgt2 la mententeramkan jiwa aku....:P..terasa??sape sruh ko makan lada...!ade aku kesah??mmg aku kesah.pikiq2..pikiq2...!!



sedap idak?
makan nasi panas2+ budu+ timun btg+ gulai ayam + sambal udang petai
-rasi, c.wan, nana & aiin-




ini nasi goreng kunyit y aku dah ubah suai..
aku suka.ak xkesah kalu org laen xsuke.
sedap!
kalau pagi2 anak2 nk g sekolah tp xde bekal, bleh la wat ni.sgt2 simple.
sambil tido pn ko bleh buat.
asalkan RAJIN
jgn tahu makan je.....
Allah marah
mak ayh pn xajar kan camtu
kt kne bertolong-tolongan, bersatu-paduan



*aku mau ke s.alam, sape mau ikut!!*..:)

Sunday, June 6, 2010

RSVP




sy dh terjatuh suka dgn lagu maulana ........sejak bile aku suke AF ni..eeeeee

Monday, May 24, 2010

azam bulan jun

bahawasanya saya...:)


berazam utk berdiet dengan betul mulai 1 jun 2010.
jika sy ingkar, anda denda saya..:(





Sunday, May 23, 2010

WHAT YOU WAITING FOR


MIZZ NINA FT. COLBY O' DONIS - WHAT YOU WAITING FOR

[Chorus: Colby O'Donis]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get this party started
Hey baby come and tell me whats the score
Baby baby come and tell me what youre waiting for

[Chorus: Mizz Nina]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get a little naughty
Baby come and me its all yours
Baby baby come tell me what you what you waiting for

[Verse 1]
Colby O'Donis:
Its your birthday tell me what you wanna do

Mizz Nina:
Its my birthday I really wanna get with you

Colby O'Donis:
Dropped the beat now baby we can get it started

Mizz Nina:
Well go insane and take it to the after party

[Hook]
Colby O'Donis:
So whats you name hey baby whats your name oh yeah

Mizz Nina:
Sexys is my name yeah sexy is my name

Colby O'Donis:
Whats your game hey baby whats your game

Mizz Nina:
Ok I like to play, I I like to play ay

[Chorus: Colby O'Donis]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get this party started
Hey baby come and tell me whats the score
Baby baby come and tell me what you what you waiting for

[Chorus: Mizz Nina]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get a little naughty
Baby come and get me its all yours
Baby baby come tell me what you what you waiting for

[Verse 2]
Colby O'Donis:
Hey sexy girl from kuala la la lumpur

Mizz Nina:
Hey baby that me Ill be on the dance floor

Colby O'Donis:
I got you with surprise were poppin up in vip

Mizz Nina:
And if I ask nice can I take you home with me

[Hook x2]
Colby O'Donis:
So whats you name hey baby whats your name oh yeah

Mizz Nina:
Sexys is my name yeah sexy is my name

Colby O'Donis:
Whats your game hey baby whats your game

Mizz Nina:
Ok I like to play, I I like to play ay

[Chorus: Colby O'Donis]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get this party started
Baby come and tell me whats the score
Baby baby come and tell me what you what you waiting for

[Chorus: Mizz Nina]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get a little naughty
Baby come and get me its all yours
Baby baby come tell me what you what you waiting for

[Bridge]
Colby O'Donis:
Baby lets get crazy come on loose control-ol-ol

Mizz Nina:
Wanna tear up we after party I know you want some more oh oh oh

Colby O'Donis:
I wanna see ya work that body work it down real low low low

Mizz Nina:
Hey baby, come and get me, tell me what you what you what you what you waiting for

[Chorus: Colby O'Donis]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get this party started
Hey baby come and tell me whats the score
Baby baby come and tell me what youre waiting for

[Chorus: Mizz Nina]
Baby I never seen someone with your body
You make me want to get a little naughty
Baby come and get me its all yours
Baby baby come tell me what you what you waiting for






Friday, May 21, 2010

masak memasak

aku tgh gila view blog masak2........................
tp aku xpandai masak!!!huhuhu




klik ................akak y terer masak


klik ni jugak......my resipi

JOM MENGGILAAAAAAAAAAAA...:)

Wednesday, May 19, 2010

aku suka dia tapi dia xsuka aku


rambut lisa y beralun2~cun wehhh~nk jugakkk!!!MySpace



nmpak simple je..tp comei wehhhMySpace



mantap ahhhh..!!! MySpace



agak2 brape ramai la secret admirer die time sekolah??
mesti selalu dpt surat cinta dalam laci kan kan??
MySpace



cun..!
kalau badan die gemuk ckit lagi cun..
sbb biler die pakai inner je pn xnampak seksi...MySpace



aku tak tahu kenapa aku suka sangat2 LISA ni....
cantiknye ciptaan tuhan.dah la bijak, cantik...


10 sebab kenapa aku suka LISA SURIHANI!!
  1. ~aku suka rambut dia
  2. ~aku suka rambut dia
  3. ~aku suka rambut dia
  4. ~aku suka rambut dia
  5. ~aku suka rambut dia
  6. ~aku suka rambut dia
  7. ~aku suka rambut dia
  8. ~aku suka rambut dia
  9. ~aku suka rambut dia
  10. ~aku suka kulit dia...

MySpace

*xkata pn nk bg sebab berbeza*
hihihi



MySpace

Monday, May 3, 2010

entri xmacam entri

Beberapa ari ni asyik berfikir je..hmm.

jasad aku tenang.tp minda aku celaru!!


PERANGAI OH PERANGAI

aku xsuka perangai aku y suka share segala cerita dgn kwn.seriously, aku punye perangai ni xbleh nk kikis since aku kecik2.mungkin aku rasa lebih lega dan lepas tu aku dah xyah pikir dah semua tu lagi.means that aku xperlu pikir benda same 2 3 kali.
BODOH!
kalu dah semua benda share ape y menjadi "PERIBADI"??
semua benda bagitahu org lain.
aku nk belajar berahsia.aku nk jadi perahsia..
tlg la ajar aku...:(
BERCAKAP DENGAN PERASAAN

aku xhebat..xsehebat org2 y aku penah kenal,penah jumpa!aku sgt2 down ari ni..apb mendengar pandangan seseorang mengenai master by course n by research..kecewa!terkilan!sedih!kenapa pandangan manusia sentiasa berubah??aku cuba bertahan depannya.mendengar dengan teliti setiap bait2 y dia karang.sgt2 terluka............knpa dulu cakap lain sekarang ckp lain??tlg la sembunyikan pandangan anda.biarkan saya menyelesaikan masalah saya.pandangan anda membuatkan saya LEMAH SEMANGAT..:(



INGIN MENGGAPAI BINTANG DI LANGIT

aku hanya merancang tuhan yang menentukan
jangan ditanya apa impian aku
sbb aku impikan sesuatu yang tggi utk di capai
tp masih sedar akan kemampuan diri




seolah2 apa y aku lakukan sekarang ni adalah SALAH..atau mungkinkah aku telah TERSILAP LANGKAH???

lepas upsr, aku dpt tawaran ke sekolah *&%$*$#@ tp aku xnak pegi
lepas pmr,saja gatal mintak teknik
dapat.tp xnk pegi jugak
dengan result spm y xmemuaskan hati
dah la dpt result time kat plkn sg semuji
masuk matrik
xterfikir nk masuk u amik dip
kononnye nk jimat umur
dengan 3 org dak pompuan sekolah aku
disebabkan result fizik lg ok dari bio aku diletakkan dalam aliran fizik
( time ni aku redha je, org bg peluang nk tukar aku xnak.sbb aku pikir result fizik aku lg ok)
result matrik : HANCUR LEBUR--padan muke aku!
sebab memain je keje
-makan megi ruski
-outing
- gosip
-menggedik
- menggatai
- xfokus
- dan sebab utama: aku xtahu nape aku ngantuk biler dlm kelas!!

aku x risau sbb dgn result tu aku still leh masuk u
tp xtahu nk pilih kos ape
time tu XNAK JADI CIKGU
nk kos engineering
tny my bro
die kata amik civil
tp aku nk electric
die xbg..( aku agak terkilan time tu)
sbb tu aku wat seme pilihan aku civil civil civil!!! ( sila buat keputusan dalam keadaan sedih)
wpn dalam hati berbunga2 dgn electric..:(
xpe..aku redha...
sbb everytime aku wat keputusan aku dah nekad xkan menyesal
hati terubat bila mase bljar civil ade gak electric
tp y asas je
ok la..sedikit gumbira!yeehaaa..
4thun di alam civil
alhamdulillah

aku dah grad!

tp lepas tu aku wat kputusan terburu2
tanpa pikir panjang
menyebabkan aku terikat...terikat...melekat...tersekat...!!!

maaf..aku dh xbleh teruskan...

.

.


.

.

.

.




SELAMAT MALAM SAYANG





kata faizal tahir..:)



Tuesday, April 27, 2010

sederhana -bahagia

HIDUP BIARLAH SEDERHANA ASALKAN BAHAGIA




kikikiki...:)

# y sederhana lg baek asalkan xberhutang #



Monday, April 26, 2010

dah jumpa!!

aku dah jumpa org y aku nak cari....ingt x dulu aku da gtau nk cari org.(macam la ade org baca blog ni..hehehe..)


aku dah jumpa...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tadi je br jmpe.trus nk share cni..hehehe..
camne aku cari???kisah nye camni..da dak mtrik aku dulu satu sekolah ngan dia.so aku search la dalam list kwn aku tu..ada la dalam 390++ memberzzzz!!LETIH!.huhu..aku ingtkan dh xjmpe.camne ntah aku bleh klik satu member ni.pastu siap cek smua gmbr die.padahal utk y laen aku xcek semua pn.just kenalpasti muka...dan...aku jmpa gambar dia dan kengkawan...heee...yeehhaaaa~agak gumbira la~

nk tau tak....DIA TELAH MEMBESAR DENGAN SIHAT DAN KUAT!!hahaha..xsia2 aku belajar lupakan dia.opsss!!!aku doakan dia bertmbah besar dan sehattttt...amin..:)


tapi aku jmpe gmbar je la..:(
dah la gmbar masa mei 2009..:(


#entri ni terhasil akibat xbleh tido, aku tgh sakit perut#


Saturday, April 24, 2010

maafkan aku

aku minta maaf...bukan niat aku nak batalkan percutian y dari bulan march lagi kt rancang..tp aku ada alasan y munasabah.aku mintak maaf kt housemate aku..huhu.

# aku xbleh pegi sbb
  1. ada org luar y pergi.aku bukan ape.aku xnak pisang berbuah 2 kali.dulu masa g kl penah gak hal ni berlaku.menyebabkan aku n mereka xbercakap sampai sekarang.salah satu sbb member tu bawa sedara die..aku betul2 serik dah dgn cerita ari tu.aku kalu buleh xmo ingt dh.2 3 hari lepas aku mimpi pasal salah sorang dari mereka tu.aku senyum kat dia, tp dia xsenyum..hmm.xpe la..MMG AKU TELAH DISALAHKAN 100%.aku dikatakan batu api...xpe la..korang ber2 kan sebaik2 manusia..aku redha..aku pn dh xnak ade pe2 kaitan dgn mereka..jauhkan aku ya Allah dari bala itu..opss!!!aku btul2 mintak maaf housemate ku .aku xnak gaduh dgn housemate skrg.susah nk dpt mereka y sekepala kenakan org ni...:(
  2. aku dh janji jmpe kuarga aku akhir bulan 5 ni..mgkin ke pulau pangkor.langkawi xjd sbb h1n1..huhu..aku nk kne guna duit kat sini..BANYAK y nk guna..
  3. kat Genting ada wabak h1n1 x???-alasan tambahan-

ckp kot 3 sebab ni...

maafkan aku....

aku bersalah dalam hal ni..bersalah pada lisa surihawan, zareda aka ferra, rc phi..janji xditepati...huhuu


p/s: jom layan digby's donuts

Friday, April 23, 2010

lady gagap

tak tahu nk update pasal ape...huhuhu..

wa tarak idea!!!!!!


esok xtau lg nk wat pe..malas giler nk masuk lab.hari2 dok umah.kalu rajin, bukak journal.idea dh ade.tp cam blur2 lak nk taip thesis..due date dh dekat.kne siap b4 mei 2010!!


td faris called aku...
tetiba cakap...

"tadi dgr lagu lady gaga,tetibe rindu ke su..tringat masa su nyanyi dalam krete"


touching sungguh!!!

adeh...



- nape la bile dgr lagu lady gaga (bad romance) faris ingt aku?-

  • mungkinkah sbb saiz lady gaga tu kecik dan aku ni besau!!
  • mungkinkah aku ni pompuan tp ganas cam laki2???
ATAU
  • mungkinkah suara aku cam lady gaga????????????

#faris ni darjah 1 ke 2 ke 3 ke 4..aku lupe.hehehe.11 org ank buah.xdek nye aku nk ingt umur sorang2#

Wednesday, April 14, 2010

bersabar lah duhai hati

hati ni tetibe rasa cam nk kerja, xmo belajar........

bleh x nk stop cni je master ni???!!!

nk pakai safety helmet kaler putih tu..............

nk pegang ketas y belipat2 tu....................

nak rasa kepala sakit dgn kerja yan g bertimbun..............

bertenang lah duhai hati...huhuhu

- ADA HIKMAH DISEBALIK APA Y DAH BERLAKU-
-SILA JGN MENYESAL-
-JLN NI AKU Y PILIH-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
JOM DANGDUTTT!!

Tuesday, April 6, 2010

orang kata

ORANG KATA XKENAL MAKA XCINTA
BILA DAH KENAL MESTI JATUH CINTA DGN AKU....:)

(SAJE2 SUKE2 SBB DAH BOSAN2 XSABAR NAK KELIK KG)


aku dpt exam ptd 10hb ni..aku xberharap pn dapat.aku rasa cam aku ni xlayak je. pengetahuan am aku ZERO.y aku amik tau pasal xcident je.pastu wabak2 tu aku tau la siket2.y laen, hampeh.kalu tanya sal gosip artis confirm aku bleh jawab.hehehe..hope aku jawab seadanya je la.asal dpt jawab dh la.camne ntah aku nk jwb soklan esei ni.aku wat novel br tau...kuikuikui.

seriously~sgt2 xberharap dapat~
n jgn la mek & ayh aku berharap sgt...
anakanda ni xpeka alam...




p/s:tgh cari idea nk jawab pe dgn mek n ayah ni...sbb aku xpegi interview MARA.wowowowow......................................

Monday, April 5, 2010

kisah dulu2

hari ni rasa macam nak bercerita pasal hidup aku 2 bulan kebelakangan ni..bulan february n march 2010.

hanya tuhan yang tahu macam mana keadaan aku time tu.rasa nak nangis pn ade, tp mmg aku nangis juga last2 tu bile aku dah betul2 xtahan. dari lepas konvo sampai sekarang aku diduga melalui DUIT. aku pn xpaham kenapa. cuma kalau dulu,aku nak selesaikan masalah duit orang lain.hmm..cerita lama.sekarang ni, dh ok.sbb aku pn dah xde pe2 hubungan ngan dia.cuma ade benda yg xsetel ckit lagi.haisshh..

aku ni seboleh2nye xnak mintak duit dengan kuarga.xnak menyusahkan sapa2.memang aku ada 2 abang dan 2 kakak.tp diorang semua dah berkeluarga. agak segan la nak mintak apa2.diorang pn ade tanggungan masing2..(sebelum aku nak mintak duit ngan adik bradik aku, aku akan tny dulu mek n ayah aku.if dorang kata JANGAN, aku xmintak la)..aku kan adik yang baik..hihihi

back to my story..cita dia camni.bulan 1 tu aku dapat gaji RA utk bulan 12 punye.so, life aku ok. TETAPI aku agak keborosan dekat2 akhir bulan tu sb aku agak ingatkan duit aku akan masuk bulan 2 3 and seterusnya.tapi malang xberbau, bila duit xmasuk2...masa tu jugak la aku nak kene setelkan bil hs, mana nk bayar sewa umah lagi, nk makan, minyak n seme2 la..nk mintak malu, sbb aku xnak susahkan sape2 pn.dr awal aku smbng master lagi aku dah berazam xnak menyusahkan sape2.sbb mek n ayah aku sara kami adik bradik sampai ijazah je.so xadil lak..

tp tu lah org kata, doa n berdoa.rezeki Allah xpenah abis..alhamdulillah..ada keajaiban berlaku.duit aku masa g wat kerja lapangan masuk separuh2.bile abih satu part, lg satu part masuk.ade la dalam rm300++.. n biler dekat2 nak abis je duit tu, masuk plak duit y aku dahulukan utk byr pendaftaran master b4 dpt KPT..so, Alhamdulillah la..duit xputus.dgn duit tu la aku guna nk byr sewa, makan minum semua2 la.mmg berjimat tahap cipan la.sampai mkanan y aku bleh mkn kt umah hanyalah oat je.y laen bukan aku y punye..hahaha

tp bila aku tahu duit aku akan masuk, time tu ada la dalam 100 lebih lg.nk tggu duit tu masuk ade dekat 2 mggu lg.last aku mintak gak nga mek aku.sbb time tu aku nk bayar utang member aku y aku dahulukan utk bayar *^*&%^ org lain. dah la time tu xda duit.sumpah, aku xredha!!n aku terpaksa byr..........................:(

tp xsempat lagi aku nk guna duit y ayh aku bank in tu, duit utk grant y sepatutnya dpt setiap bulan tu masuk...huhuhu..syukur Alhamdulillah..:)

sekarang aku tgh cari duit utk projek.skrg ade rm3k++. i dun think its enoughhhhh!!...kalu mintak PGD n NSF, then y GIS ni aku convert to duit projek cun jugak kan..~hope my sv can help me nk tukar benda alah tu.y PGD n NSF, aku xmo dia campur tgn.tu urusan aku..aku xnk org kate aku ni terlalu bergantung padanya..kalu xdpt xpa.tu bukan rezeki aku.sekurang2nya aku mencuba.....kan sayammmm.hehehe


wan aku (nenek) ade ajar mek n ayah aku, aku curi2 dgr.ni utk murah rezeki or org tua kata paggil duit ntah ape ntah.aku pn xtahu.try la amal mane tahu kan...

pagi: baca laa uk, ayat 1000 dinar
lepas asar : baca surah al-waqiah

Sunday, April 4, 2010

aku nak kurus

pasni jangan terkejut kalau aku kurus ok!!!


ni 1st day aku diet.hihiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


aku nak kurus...

aku nak kurus...

aku nak kurus..




pssssttt: nak turun berat sampai 53 kg. bleh x????????


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

MAMPUKAH AKU?

Thursday, April 1, 2010

bila dah terlebih bijak..

seyes keterlampauan tensen!

aku wat kputusan utk tidak ke u*****.( td dan2 je nyohor ke syida n auli..huahuahua)

sebab?? aku xpham nape org2 tu xsuke aku!

adakah aku terlalu bijak??
- bijak ke bodo bukan ukuran.as long as sedar diri.tu dh ok. org xkejar dunia semata2, akhirat pn nk kene jg gak.

adakah die takut rahsia nye terbongkar?
- ak xheran la weh.nk wat pe pn wat la.dosa pahala masing2 tanggung.ni y wat ak nk nyupoh nih.nate berukkkkkkkkkkkk!!! (lega ckit)

adakah kerana ada y bawa mulut y bukan2 pasal aku??
- bawak la..bawak sapa mati prangai gituh.FITNAH la aku.buat laa...kalu dulu org wat gini kat aku, result sem tu msti gempak.huahua.buat la..untung2 aku dpt PHD trus..

aku xkesah la pegi ke x..aku pn bukan terhegeh2 nk pegi la.lepas ni ak xkan g mane2 progrm without my sv. ..!!!!

ni lah kes nk maroh kokram laen, org laen y kene...seee??sia2 belajar tggi2.

esok, ak nk tny sv aku nape org tu marah sgt kat aku..kt tggu jawapannye.

p/s: korang nk ke ikut program universiti, tp pe2 jd kat korang tggjwb korang sdri..hmm.klu tetibe xcident n cedera parah otw nk g tu, cmne..aku dh la dbawah tggjwb diri sendiri...ktnya org laen pegi sbb program, aku plak pegi just jln2 je...(sampai camni sekali die bnci aku)..


aku xtau nk salahkan sape..mgkin salah aku...:(

(susah jd org xchantek ni.nk kene seksi2 dulu br org sayang.huh! jgn tekejut kalu sok ak telanjang g lab!!)

Tuesday, March 30, 2010

man dan kuarganya...

seperti ada yang tak kena
seperti ada yang mengganggu
bongok!
malam-malam asyik berfikir nk jadi itu ini je
tak pernah berpuas hati dengan apa yang ada

org ade tu aku nk ade gak
org ade ni aku nk ade gak
org gumbira aku nk gumbira gak
org keje tu aku nak keje tu gak


salah ke aku nk jadi
ultraman ?

dulu...
masa cuti sekolah aku da baek dgn
sam bunkface * sam bukan nama sebenar*
sam bukan nama sebenar ni same je cam aku
tp die
ni
*batman *


bile sampai waktu
*batman* akn berkhidmat utk masyarakat
walaupun itu hanya angan2....

penah x terpikir, kalau korg dpt bertukar korang nk jadi ape?
aku nk jadi
*kiteretsu*



sbb di cute...cam aku !hahaha


bila nak buat kerja??
biler nk brubah hah?
sila abiskan master utk 2 sem akan dtg. dun b gedix nk bertukar ke *power rangers* kos lain lak.




semuanya bermula dari zero yin................................!!